"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло


"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло
Снимка: S. Ivanov / LAP.bg

28584 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В петото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Тобиас Хайнц от ЦСКА.

Атакуващият полузащитник е известен сред феновете като един от най-модерно обличащите се футболисти на тима. Когато играеше в Турция, той бе разкрил, че нерядко носи дерхи за по 10 000 български лева.

Но малцина знаят, че само на 24 години, норвежецът има собствена марка дрехи, която продава в родния си град Мос. Фирмата на Хайнц се казва "Galvanize AS" и той я създава през 2020 година, когато е само на 21 г. В екипа му участват няколко приятели от Сарпсборг, където той игра в периода 2015-2019 година, а след това отново през 2021-ва и 2022-ра.

"Имахме много работа, много дрехи. Но ще бъде страхотно да започне добре и да има добри продажби. Родителите ми малко се оплакаха от броя на кашоните, но това е положението", разказва скоро след създаването на марката си футболистът.

"Готино е, че едно малко хрумване може да се превърне в нещо голямо. Имам собствена компания и имам и този опит. Наистина, харесвам дрехите, така че защо да не направя нещо свое?", казва той преди идването си в София.

"Когато целият ми живот е посветен на футбол, футбол, футбол, е хубаво да има нещо, което ме вълнува и извън футбола. Нещо, което ми дава повече енергия и изпълва ежедневието ми с нещо различно. И наистина е идеално за мен", споделя халфът.

Тобиас, който стана най-скъпият входящ трансфер на "червените" за последните 20 години, пристигна в клуба срещу 600 000 евро. Той има склонност и да подпомага благотворителни каузи. Затова при създаването на "Galvanize AS" разкрива, че 10% от печалбата му ще отива за благотворителност, а първият бенефициент е организацията "Against Child and Family Abuse" в родния му град. А ето какъв рекорд на Роналдо опита да подобри съотборникът му Дюкенс Назон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички