"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски


"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

18957 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. Във четвъртото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Рикардиньо от Левски

Нападателят не бележи рядко за "сините", а когато го прави, има специален начин да отпразнува головете си. Използва го повече от 2 години, още докато беше играч на Гремио, а историята на жеста е много тъжна.

През март 2021 година, когато бразилецът е само на 19 години, той губи баща си. Татко му - ветеран сержант Рикардо Виана, умира на 50-годишна възраст от коронавирус. Малко след него от същото почива и дядото на футболиста.

Бащата е много важна фигура в живота на Рикардиньо. Той е военен полицай в Сао Пауло, едно от най-тежките звена в бразилската полиция. Нападателят е съкрушен, той премахва всичките си снимки в своя профил в Instagram, като оставя само една, на която е с баща си. По този начин го почита публично.

Рикардиньо пуска и "стори" с обща снимка на него и баща му, като пише към нея: "Благодаря ти за всичко, мой воине, ще ми липсваш много тук, никога няма да те забравя, мой приятелю, татко мой". Десетки фенове изразяват подкрепата си към опечаления футболист с коментари и публикации.

От полицията на Сао Пауло също почитат своя дългогодишен служител с дълга публикация, в която изтъкват качествата и приноса му за обществото. И споменават и Рикардиньо, казвайки му: "С твоето поведение ти със сигурност ще бъдеш звезда на терена, но и велик победител в играта на живота".

Още от рубриката четете в линка

Скоро след това бразилецът вкарва първия си гол за първия тим на Гремио - срещу Аякучо, и празнува попадението, почитайки баща си с жест на козируване. A eто каква е историята на Дарлан Мендес от Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички