Спортният министър похвали "Армията" и разочарова за "Герена"


Спортният министър похвали "Армията" и разочарова за "Герена"
Снимка: CSKA.BG Yulian Todorov / LAP.bg

6185 0

Министърът на младежта и спорта - Димитър Илиев, сподели впечатленията си относно актуалната ситуация със стадионите на отборите в родната Първа лига.

Той изрази положително мнение относно напредъка по домовете на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Същевременно се изказа неособено ласкаво относно работата по евентуална реконструкция и на стадиона на Левски - "Георги Аспарухов".

"Истината е, че не е в напреднала фаза. Доколкото аз съм запознат, собствеността върху стадион „Георгия Аспарухов” е на Общинската администрация на София”, коментира той пред "Nova news" и продължи.

Министерството на младежта и спорта ще подпомага и би подпомогнало всеки един футболен клуб, стига да е в рамките на възможностите му, разбира се. И другото много важно е, че аз като министър вече успях да обходя няколко стадиони, да се запозна с тяхното състояние, да разгледам докъде са, как са нещата.

Това, което мога да кажа, е, че има сериозен напредък на стадиона на Ботев в Пловдив. Стадионът на Локомотив, стадионът в Стара Загора, успях да разгледам също. Това са клубовете и те трябва да се грижат основно за тяхната инфраструктура и за начина, по който се менажират съоръженията", добави той.

Илиев похвали ЦСКА за усърдната работа по проекта за цялостна промяна на "Българска армия". Той отличи желанието на клуба да осигури собственоръчно всички средства за осъществяването на своята голяма мечта.

"Държавата дава доста пари за спорт. Разбира се, те никога няма да стигат. Важно е да кажем, че това е програма за финансово подпомагане, а не за 100% обезпечаване на всички нужди. Така че аз приветствам федерациите, клубовете да търсят и други варианти за финансиране, защото това, което аз забелязвам, е, че националните програми се изчерпват винаги на 100%. В същото време обаче има много европейски, международни програми, от които буквално ползваме, както се казва, някакви минимални възможности, завърши Димитър Илиев.

Само преди дни европейският съперник на "армейците" Сепси се оплака от състоянето на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички