След поправени 10 забележки: ЦСКА преодоля още едно препятствие за реконструкцията на "Българска армия"


След поправени 10 забележки: ЦСКА преодоля още едно препятствие за реконструкцията на "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4430 0

От ЦСКА са направили още една голяма крачка към мечтаната реконструкция на стадион "Българска армия". Визата за проектиране и проектът на клуба са били одобрени от Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) и от Министерството на културата.

Пореден напредък за реконструкцията на "Българска армия"

Становищата от тези две институции бяха нужни, защото Борисовата градина, в която се намира стадионът, е паметник на градинското и парковото изкуство. От института вече веднъж върнаха визата с 10 забележи, които са били изгладени, информира "Тема спорт".

Припомняме, че по-рано през месеца постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет също одобри проекта реконструкцията. Тя разреши отсичането на 75 дървета в Борисовата градина и залесяването на 298 фиданки.

Все още ЦСКА чака позитивен отговор и от Министерството на околната среда и регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Те пък трябва да преценят дали е нужна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

По-рано стана ясно, че оптимистичният вариант при дадените срокове е стадионът да бъде изцяло завършен в средата на 2025 г. А това означава, че строителството по всяка вероятност ще започне в началото на идната година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички