Треньорът на Сиренс започна с оправданията и заяви: Мачът срещу ЦСКА е най-важният сблъсък в историята ни


Треньорът на Сиренс започна с оправданията и заяви: Мачът срещу ЦСКА е най-важният сблъсък в историята ни
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1307 0

Наставникът на малтийския Сиренс Стив Д'амато говори преди големия двубой за тима срещу българския вицешампион ЦСКА от първия квалификационен кръг в Лига Европа. Д'амато изреди няколко фактора във вреда на неговия отбор и същевременно призна, че това е най-важният мач в историята на клуба.

"Жребият беше тежък. Изтеглихме отбор, който има 230 мача в евротурнирите, докато за нас това ще е първият. Със сигурност това е най-важният сблъсък в нашата история. Ще сме по-мотивирани от ЦСКА, който е свикнал да участва в подобни мачове. Съперникът ни е по-опитен, а задачата ни става още по-сложна, тъй като гостуваме.

Това означава, че ще играем на настилка, на която имаме не повече от десет мача през изминалия сезон. Ние играем и тренираме на изкуствена трева. Въпреки че нашите футболисти се намират в най-доброто си физическо състояние, ЦСКА вече изигра три мача в първенството, докато ние не сме играли официален мач от средата на март. В неизгодна позиция сме, но сме оптимисти. Надявам се да играем добре и да постигнем добър резултат.

Когато видяхме, че губим някои от футболистите си, трябваше да предприемем действия, за да подсилим състава си. Нашата амбиция като отбор не е само да изиграе мача срещу ЦСКА, но ни предстоят 30 мача в първенството и искаме да имаме силен състав. Знаем, че противниците в Малта са силни и за да имаме конкуренция в тима, трябваше да привлечем няколко футболисти" - сподели Д'амато.

А къде да гледаме мача ЦСКА - Сиренс от Лига Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички