Шефът на ЦСКА: От януари насам най-често ме питат ще има ли феърплей в първенството


Шефът на ЦСКА: От януари насам най-често ме питат ще има ли феърплей в първенството
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2128 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов призна, че най-често задаваният му въпрос през 2023 година е дали смята, че в първенството ще има феърплей. "Червените" са в битката за титлата с Лудогорец, водейки с 2 точки, а тази вечер е директният сблъсък между двата тима.

"Най-често задаваният ми въпрос от януари насам е дали смятам, че в първенството ще има феърплей. За ме питат това всеки път, значи никой не вярва в това. Този мач и първенството трябва да се решат на терена, а не от съдии или странични фактори. Аз обаче лично не вярвам много в това, тъй като виждате как Лудогорец си печели последните мачове със скандали. Георги Кабаков има нужните качества, за да се справи с мача и мисля, че ще успее", заяви директорът пред БНТ.

"Играят първият срещу вторият и точките са близко. Очаквам един пълен стадион, да се получи мач със заряд и накрая ние да спечелим. Двубоят ще бъде такъв, че може да се реши от само един определен момент или ситуация. И двата отбора се борят за титлата, но ние все пак имаме предимството да играем пред нашата публика.

Аз лично отдавна не си спомням да е имало подобен интерес. Играчите отдавна не са усещали подобна подкрепа, така че смятам, че разполагаме с голямо преимущество спрямо Лудогорец. Призовавам хората към добро поведение, за да не се окаже, че тази еуфория ще ни донесе някакви санкции, тъй като до края на сезона все пак има още мачове", продължи Филипов.

Той оцени представянето на тима до този момент като отлично и се мотивира с първото им място в класирането. Дано да го задържим до края на сезона. И футболистите, и треньорите в клуба се трудят много, а невъзнаграден труд няма. Мисля, че ще успеем", споделя бившият футболист.

"Не искам да давам оценка на Саша Илич, но човекът си върши работата перфектно досега. Неговата задача е да държи отбора на първо място и да печели мачове, дори и с по-малък резултат. Все пак и това е част от футбола", завърши "червеният" шеф. А ето какво каза за двубоя с Лудогорец и битката за титлата Саша Илич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички