Саша Илич: Преди старта на сезона никой не вярваше, че има кой да спре Лудогорец


Саша Илич: Преди старта на сезона никой не вярваше, че има кой да спре Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2844 0

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде интервю преди голямото дерби с Лудогорец. Той стори това пред сръбската медия Sport Klub, като в него разгледа различни теми. Илич започна с това, че всеки в Сърбия знае за традициите на ЦСКА като клуб, след което постепенно премина към мача с "орлите".

"Всички ние в Сърбия знаем какви традиции има ЦСКА - това е най-титулуваният клуб в България, това е отбор, който има паметни резултати в европейските клубни турнири през историята си. Но настоящото е различно. За 11 поредни години Лудогорец е шампион в България. Не обещахме нищо, когаот пристигнахме, нито сме имали някакъв ултиматум от собствениците.

Това е много, много важен мач, но не и решаващ. Ако останем непобедени или ако спечелим, по всяка вероятност ще бъдем първи преди плейофите, което ни осигурява още един мач с Лудогорец на нашия стадион. А това ще е голям фактор. За мен най-важният факт към момента е, че стадионът е разпродаден" - призна Илич.

Илич отсече: Лудогорец добри, колкото Цървена звезда и Партизан

Сръбският специалист призна още, че никой не е вярвал преди старта на сезона, че някой може да спре хегемонията на Лудогорец. Той сравни отбора с местните грандове Цървена звезда и Партизан, като изрази мнение, че са на едно ниво.

"Повтарям се, преди началото на сезона никой не мислеше, че можем да ги детронираме. Това е отбор, който постоянно е първи. Имат най-добрата организация, фантастични резултати в Европа, най-големия бюджет, качествени футболисти.

Лудогорец е на нивото на Цървена звезда и Партизан в момента. ЦСКА и Левски са два големи клуба, които бяха в кризи. Но това са отборите с най-много трофеи, с най-много привърженици" - сподели още Илич.

Мачът между двата отбора е днес (30.04) от 20:15 часа. Ще можете да следите дербито от Първа лига ЦСКА - Лудогорец НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички