Само в SportLive.bg! Георги Илиев – Майкъла отсече: Сираков не става за собственик на Левски, но никога няма да даде кокала! „Сините“ са на полуфалит


Само в SportLive.bg! Георги Илиев – Майкъла отсече: Сираков не става за собственик на Левски, но никога няма да даде кокала! „Сините“ са на полуфалит
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

29817 0

Бившият защитник и изпълнителен директор на ЦСКА - Георги Илиев-Майкъла, даде обширно интервю пред SportLive.bg. В четвъртата част от него ексиграчът и шеф при „червените“ коментира случващото се в лагера на вечния противник – Левски.

Бизнесменът изрази мнението се разрастващото се напрежение между НКП и Сдружение „Левски на левскарите“ от една страна и мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков, когото те искат да свалят от власт.

Той сподели и информацията, с която разполага относно задълженията на „сините“ към НАП. Илиев е категоричен, че клуба от „Герена“ му е необходим сериозен собственик, за да избегне фалита.

Още: Срив за Левски през вторите полувремена, но извисяване за ЦСКА, а ранните голове помагат на Лудогорец

Ето какво обяви Майкъла пред медията ни:

- Г-н Илиев, какво е мнението Ви за случващото се в Левски и престрелките, които се дължат на очевидния конфликт между фенове и мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков?

- Феновете си искаха Мъри Стоилов. Наско Сираков е много добър изпълнителен директор, спортен директор, но не и собственик.

Когато нямаш бизнес, не можеш да си собственик на такъв голям клуб. По мое време Левски имаха 11 млн. лв. дълг към НАП, защото съм го проверявал лично, а и сега ги имат тези 11 млн. лева задължения. Това означава, че за 10 години те не са покрили нито един лев.

Още: Само в SportLive! Петър Курдов жегна Сираков и отсече: Химера е Левски да иска да продаде Уелтън за повече пари от Десподов

- Визирате задълженията на Левски….

- Да, тези, които имат към НАП. ЦСКА имаха толкова и Левски имаха, а и сега са им толкова.

Феновете на Левски знаят много добре, че там трябва да влезе много сериозен бизнесмен, какъвто беше Васил Божков и нямаше да има проблеми. Сега обаче нямат такъв собственик.

Ще има някакъв конфликт между феновете и Наско Сираков, защото махнаха Мъри. Стоилов си тръгна, защото клубът не се ръководи правилно. Адвокат Ивайло Ивков също си тръгна по този начин. Искаха да променят управлението на Левски.

Още: Само в SportLive! Димитър Димитров – Херо проговори за Левски и Спартак Варна: И аз не знам каква е истината

В Западна Европа има клубове, които се менажират от феновете. Не знам дали в България това е възможно, удобно или както искате го кажете. Нека поне да опитат.

Наско Сираков обаче си е фигура и той никога няма да даде кокала. Там кокала е много сериозни пари. Баницата е сериозна, защото така си издържаш всичко.

Затова Левски ще се боричка до трето-четвърто място, както се борят всеки път напоследък и ще чакат да фалират.

- Левски ли да фалира?

Още: Само в SportLive! Майкъла посочи фактор за превръщането на ЦСКА в конкурент на Лудогорец и отсече: В клуба няма никаква перспектива за утре!

- Разбира се. Те са на полуфалит. Дори аз се майтапех за козирката, че ще им я отрежем, за да им я дадем. Тя обаче не може да се отреже и не може да направиш нищо с нея. Козирката е най-важното нещо на един стадион, а те я нямат. Но е нормално богатите да помогнат на бедните.

- В Левски ситуацията не наподобява ли едва ли не на нещо като задаваща се война?

- Да, има го това. Не знам дали може да ескалира още повече. Не е малко това, което става.

Левски имат добри играчи. За мен те стартираха много добре и след това вече тръгнаха надолу.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда посъветва ЦСКА как да откаже звездите си от пороците им и отсече: Излязохме със свалени гащи срещу Лудогорец

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Майкъла каза защо Черно море зимува на върха и отсече: Това е трагедията на българския футбол

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! „Червена“ легенда жегна ръководството на ЦСКА  и предложи име за новия стадион

ОЧАКВАЙТЕ И ПЕТА ЧАСТ ОТ ОБШИРНОТО ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ ИЛИЕВ – МАЙКЪЛА ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички