Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла посочи трагедията на българския футбол и отсече: Лудогорец пак ще си е шампион


Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла посочи трагедията на българския футбол и отсече: Лудогорец пак ще си е шампион
Снимка: принтскрийн

4404 0

Бившият футболист и шеф в ЦСКА - Георги Илиев-Майкъла, даде обширно интервю пред SportLive.bg. Във втората част от него той прогнозира развитието на битката за шампионската титла в Първа лига. Бизнесменът отписа шансовете на, „червените“ да детронират Лудогорец, засипа със суперлативи есенния първенец Черно море, но изрази позиция, че варненци не са готови за шампиони.

Майкъла, който е изключително прям и директен в изказванията си, обяви, че намесата на собствениците на футболните ни клубове и в спортно-техническите дела е трагедията на футбола ни.

Ето какво обяви Илиев пред медията ни:

Още: Само в SportLive! Стойчо Стоев: Черно море заслужено е първи, но няма широчината на състава на Лудогорец и ЦСКА

- Г-н Илиев, оптимист ли сте, че през пролетта отново няма да станем свидетели на същия сценарий, при който Лудогорец пак да стане шампион?

- Те са си шампион Лудогорец. Тук въобще ЦСКА се бори за второто място. С тези играчи и този начин на ръководене на клуба те се бият за втората позиция. Просто няма изобщо какво да го коментираме.

- Това означава ли, че отписвате Черно море от битката за титлата?

- Черно море е добър отбор. Илиан Илиев работи перфектно. Имат и перфектно ръководство, които не тормозят и не се хвърлят върху треньора или тима.

Още: Куп легенди на ЦСКА се събраха за последно на коледно тържество на стадион "Българска армия"

Сериозен отбор са,но не е готов за шампион. Нито има финансите, нито е балансиран. Наистина, играе добре, защото има Илиан Илиев и собственици, които не се бъркат вътре в управлението. Те не водят футболисти, не ходят да предлагат кой трябва да се купи. Имат пълно доверие на Илиан Илиев. Имат и сериозен човек за изпълнителен директор.

Работят много професионално. Затова  постигат  и добър резултат – първи са в класирането.

- Заслужено ли според Вас Черно море ще зимува на върха?

-За мен е абсолютно заслужено при тази игра на Лудогорец и ЦСКА. Това е като навремето, когато Славия стана шампион за 100 години. По някаква случайност другите клубове не им се получаваше.

Още: Само в SportLive! Майкъла посочи фактор за превръщането на ЦСКА в конкурент на Лудогорец и отсече: В клуба няма никаква перспектива за утре!

Според мен Черно море има много добра организация. Това е най-професионално развиващият е отбор от провинцията. Не е примерно като Локомотив Пловдив, в който Крушарски води и прави трансфери. Той определя политиката. Визирам и всички останали клубове, в които собствениците се бъркат и в спортно-техническото управление на отборите си, което е абсурдно за мен.

- И ЦСКА ли включвате в това число?

- Разбира се, че визирам и ЦСКА. Вие да сте чули някой треньор на ЦСКА да каже, че той е искал даден играч?

През последните 10 години, когато питат някой треньор на отбора, той отговаря, че това са му дали и работи с тези играчи. Мислите ли, че това е професионално?

Още: Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла посочи защо ЦСКА не продаде Назон и отсече: Посъживяваме се!

- Може би за нашите ширини това е реалността…

- Просто това наистина е реалността. Това е трагедията в българския футбол – собствениците навсякъде участват в трансферите, в тактиката, във всичко. А после казват, че треньорът е виновен. С какво обаче е виновен треньорът?

- Казахте, че според Вас Черно море едва ли ще стават шампиони, но ще успее ли ЦСКА да ги пребори поне за второто място, щом сте сигурен, че Лудогорец отново ще триумфира с титлата?

 -Ще ги пребори. Как няма да ги пребори? Ще се радвам, ако Черно море продължи така. Те обаче имат и бизнес, възможно е и да продадат някой от най-добрите си играчи по време на зимния трансферен прозорец.

При тях не е болна тема да са в първата тройка. Хубаво е обаче да има такъв отбор в конкуренцията, защото на Локомотив Пловдив му падна гарда. Ботев Пловдив вдигна нивото с привличането на Ивелин Попов, което хубаво за българския футбол.

Всички тези тимове, след като махнем Черно море, нямат българи в отборите си. Проблемът се крие именно в това. Не може да играят 9 чужденци и ние да искаме силен национален отбор. Примерно в първите ни четири отбора нямат българи . Визирам Лудогорец, ЦСКА, Локомотив Пловдив, а и Ботев Пловдив. В Берое е същата работа. Всичко е чужденци. Във Враца за какво са им?

От 15 години говоря, че държавата е абдикирала от детско-юношеския футбол. Те нямат условия. Треньорите работят по методи от преди 30-40 години. Един треньор трябва да седи 3 месеца в чужбина и да види как се работи там. Когато се върне обаче в България, специалистите ни казват, че нямат условия. Там имат по 15 терена, храна, възстановителни процедури. Разполагат си с всичко.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда посъветва ЦСКА как да откаже звездите си от пороците им и отсече: Излязохме със свалени гащи срещу Лудогорец

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ИЛИЕВ – МАЙКЪЛА ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички