Само в SportLive! Владимир Манчев посочи голямата грешка на ЦСКА в мача с Лудогорец и отсече: Оптимист съм за титлата!


Само в SportLive! Владимир Манчев посочи голямата грешка на ЦСКА в мача с Лудогорец и отсече: Оптимист съм за титлата!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7280 0

ЦСКА претърпя поражение с 0:1 в ключовата за титлата битка с Лудогорец.Феновете на "червените" създадоха истински ад за разградчани на стадион „Българска армия“, но „орлите“ на практика спечелиха дербито с единствения си удар.

Родният хегемон излезе с точка пред армейците в ожесточения спор за шампионската титла през този сезон. SportLive.bg реши да потърси за мнение бившата звезда на "червените" Владимир Манчев.  Доскорошният треньор на Хебър Пз спечели и Купата на България като помощник треньор на ЦСКА през 2016-а година, когато отборът триумфира, докато се подвизаваше във В група.

Ето какво сподели Манчев пред медията ни: 

-Г-н Манчев, ЦСКА загуби възловия мач с Лудогорец. Какво е мнението Ви за случилото се на „Армията“ и заслужено ли разградчани спечелиха?

- С оглед на това, което видях на мача, не смятам, че беше заслужено, защото това беше единствената голова ситуация на Лудогорец. Мисля, че прекъсването на играта повлия на отбора на ЦСКА. Най-вече защото те останаха на терена, докато тимът на разградчани се прибра в съблекалнята. Те имаха възможност да си починат и да получат някакви указания от треньора си.

От тази гледна точка отчитам като грешка решението на отбора на ЦСКА да останат на терена. Като цяло ЦСКА имаше повечето чисти положения в срещата и могат да съжаляват, че не успяха да ги реализират и да спечелят.

-По някакъв начин съдийството или други странични фактори повлияха ли, изключвайки прекъсването?

-  Прекъсването определено повлия, ще се повторя отново. За мен то беше решаващо за изхода от мача, тъй като видяхме, че веднага след подновяването на играта ЦСКА получи гол.

Сега вече дали е било правомерно и правилно не мога да кажа. Все пак не съм бил на терена, а го гледах от трибуните. За мен прекъсването беше прекалено голямо, защото не виждах реално някаква агресия от страна на публиката, която да застрашава здравето на играчите.

Аз не мога да кажа вече какво са преценили на терена, но пак ще подчертая, че беше прекалено дълго спирането на играта.

-Задоволително си се представи отборът на ЦСКА на терена, защото се чуха и мнения, че „червените“ за излезли за равен?

- Като цяло качеството на мача не ми хареса. Визирам представянето и на двата отбора. Няма смисъл да влизам в детайли. Имаше много накъсвания на играта. Не мисля, че някой от хората на стадиона и тези, които го гледаха по телевизията, са останали доволни.

Преобладаваха накъсванията, нарушенията, имаше множество единоборства и много малко футбол.

-За първи път от доста време стадион „Българска армия“ се пръскаше по шефовете, а феновете сътвориха уникално шоу.

- Това е много важна част от футболната игра и се радваме на тези неща. И предния ден на стадиона на Ботев Пд се получи празник. Футболът обаче се играе на терена. И в двата мача обаче на игрището не видях кой знае какво.

-Лудогорец излезе на върха в класирането. Ще слезе ли от него до края на сезона?

- Не мога да кажа. Особено, след като ЦСКА водеше почти през цялото време. Разликата не е толкова голяма, а само една точка. Всичко може да се случи.

-Все пак този мач не беше ли твърде ключов в битката за титлата?

- Възлов беше. Аз не смятам, че ЦСКА направи нещо не както трябва, за да загуби мача. Просто пак ще подчертая, че бяха разконцентрирани в момента, в който получиха гола. Това е попадение, което не биха допуснали в голяма част от мачовете досега, тъй като са много силни при статични положения. Почти никога не допускат гол. А сега получиха такъв след удар с крак във вратарското поле, което не може да случи, ако играчите са достатъчно концентрирани, каквито бяха през цялото време на мача.

Това беше един момент, в който им липсваше концентрация. Отдавам го на многото накъсвания и специално на последното, което наистина беше доста дълго, повтарям се за пореден път.

-Оптимист ли сте, че ЦСКА все пак е възможно да триумфира като шампион?

- Сега става малко по-трудно. При положение, че мачът беше завършил наравно или ЦСКА бе победил, до голяма степен шансовете отиваха на тяхна страна. В момента са доста по-изравнени, след като Лудогорец спечели. Дори ако се наложи всичко да се решава в директния им сблъсък в плейофите, без значение на кой стадион, равният ще удовлетворява напълно разградчани.

Мисля, че до момента ЦСКА имаше по-голямо предимство и от психологическо естество, а точковият актив им позволяваше да имат повече жокери. До края ЦСКА трябва да играе единствено за победи.

-Успехи във всички оставащи мачове донесат титлата, но дали тимът на Саша Илич ще успее да ги спечели?

- Ако спечелят всички мачове, включително и този срещу Лудогорец, няма как да не станат шампиони.

- Засега директният сблъсък в плейофите се очертава да е в Разград...

- Видяхме, че и пълният стадион не се оказа предимство в случая в неделя. ЦСКА сега може да спечели предстоящия мач в Разград. Там стадионът пак ще е пълен и ще преобладават фенове на ЦСКА.

-Какво ще кажете на феновете за оставащите битки по пътя към целта?

- Няма какво да ги призовавам. Те ясно показаха своето отношение към отбора. Напълниха стадиона. Създадоха прекрасна атмосфера, нека да продължават да го правят, защото е явно, че футболистите имат нужда от тяхната подкрепа.

Сигурен съм, че и на играчите не им е лесно, защото ясно осъзнават отговорността, която носят. Вероятно на някои от тях им тежи. В крайна сметка обаче са професионалисти и трябва да играят за тази публика.

-Вие си оставате оптимист, че ЦСКА ще успее на триумфира с шампионската титла.

- Винаги съм оптимист. Докато има шансове, човек трябва да се бори. А в случая в тази роля е ЦСКА.

-През този уикенд имаше още един голям празник по трибуните. В исторически за Ботев Пловдив ден се открия новият стадион „Христо Ботев“ с мач срещу Левски. Какво е мнението Ви за случилото се на „Колежа“, където „канарчетата“ се завърнаха след почти 10 години.

- Изгледах го по телевизията и видях обстановката. Там също имаше прекъсвания и мача се забави. И там имаше празник по трибуните, но като качество играта не беше на високо ниво. Едното беше за сметка на другото. Играта на терена отстъпи пред зрелището по трибуните.

-Какво се случва около Вас и има ли вариант за започнете отново работа още преди края на сезона?

- Няма нищо конкретно за момента.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Владимир Манчев: ЦСКА ще стане шампион, може да се превърне в хегемон! На Лудогорец им омръзна, а им стана и скучно

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички