Само в SportLive! Боби Димитров прогнозира битката за титлата и предупреди: Проблемите на Левски могат да се случат и в Ботев Пловдив! Дано да не се пукне балонът


Само в SportLive! Боби Димитров прогнозира битката за титлата и предупреди: Проблемите на Левски могат да се случат и в Ботев Пловдив! Дано да не се пукне балонът
Снимка: facebook.com/borislav.dimitrov

22798 0

Бившият нападател Борислав Димитров е юноша на Левски, но направи име в родния футбол с екипа на Ботев Пловдив. На по-късен етап той заемаше и поста изпълнителен директор при „канарчетата“, а момента развива частна футболна школа под тепетата.

SportLive.bg попита Димитров за мнението му относно сътресенията на „Герена“ и за битката за титлата между ЦСКА и Лудогорец.

Ето какво сподели той пред медията ни:

-Г-н Димитров, как ще коментирате проблемите в Левски и всички скандали, които се случиха на „Герена“?

- Това са проблеми, които предричам, че в някоя дадена част в скоро време могат да се случат и в Ботев Пловдив – не добро ръководене на клуба, даване на заеми като помощ за клуба и идва един етап, когато се пуква балона и феновете трябва да спасяват клуба за пореден и пореден път.

Явно нещата в България са такива, че много трудно може да се направи чист модел само с фенове. Общо взето на дербито в неделя между Лудогорец и ЦСКА е другият показател. В Ботев и Левски разчитат основно на фенове, докато разградчани и „червените“ разчитат на богати собственици и се борят за шампионската титла, а другите играят за спасение от изпадане, а другият евентуално да се добере до бараж за евротурнирите. Това не е нормално за Ботев и Левски.

-Ще успее ли Левски да постигне целта Европа с оглед на всички сътресения в клуба и виждате ли светлина в тунела за „сините“?

- За мен реално Левски разполагат с добър отбор, който със сигурност не е по-слаб от този на ЦСКА, даже може и по-добър от на „червените“. Може би тимът им е на нивото на Лудогорец.

Обстоятелствата се стекоха така при тях, че направиха дълга поредица от негативни резултати. Иначе съставът на Левски е съвсем приличен и не трябва да бъде отписван.

-Как смятате, че ще се развие битката за титлата през тази година и ще успее ли ЦСКА да сложи край на хегемонията на Лудогорец?

- В голяма степен нещата ще се решат в неделя. Ако ЦСКА дори не загубят, ще имат добри шансове. След това ще имат още един мач помежду си в първата шестица. Ще бъде интересно до самия край на шампионата. Със сигурност не е като предишни години, когато първенството се решаваше 10 кръга преди края на сезона. Знаеше се кой ще е шампион и буквално се доиграваха мачовете.

Сега обаче е доста интересно и ще държи феновете на футбола в напрежение до самия край по отношение на шампиона, участниците в Европа и изпадащите отбори. Не знам дали първенството е по-силно през тази година, но със сигурност е по-интересно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Боби Димитров посочи основният фактор за изграждането на „Колежа“ и отсече: Неделев трябваше да изведе отбора при завръщането в дома му

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички