Само в SportLive! Владимир Манчев: ЦСКА ще бие Етър ВТ – класите са много различни! Битката за титлата няма да е между два коня


Само в SportLive! Владимир Манчев: ЦСКА ще бие Етър ВТ – класите са много различни! Битката за титлата няма да е между два коня
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4002 0

Арда Кърджали се оказа препъникамък и за ЦСКА, след като спря и родния хегемон Лудогорец. Сега на „червените“ предстои визита на Етър Велико Търново в отложена среща от 3-ия кръг в Първа лига.

Бившият нападател и помощник-треньор на армейците – Владимир Манчев, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди двубоя в старопрестолната ни столица. Участникът на Евро 2004 с националния отбор на България сподели очакванията си за мача на стадион „Ивайло“, като анализира и на какво се дължи непостоянството в изявите на отбора на ЦСКА.

Ето какво обяви Манчев пред медията ни:

- Г-н Манчев, какви са очакванията Ви за предстоящото гостуване на ЦСКА на Етър Велико Търново?

- Очаквам ЦСКА да спечели. Не подценявам факта, че Етър ВТ имат нов треньор и спечелиха 4 точки в последните си 2 мача. Сигурно при тях ще цари и по-добро настроение след тези резултати.

Все пак класата на двата отбора е много повече в полза на ЦСКА. Поради тази причина очаквам те да победят.

- Какво е мнението Ви за отминалата среща с Арда Кърджали, в която и представянето на отбора на Нестор Ел Маестро не беше на необходимото ниво – защо се стигна до равенството?

- Защото не е лесно – казано най-кратко. Виждаме, че всички отбори изпитват трудности да печелят мачовете си. Лудогорец и Левски също са сред тях, както и Локомотив Пловдив, които напоследък не успяват да спечелят двубой.

Не е лесно да се поддържа едно високо ниво през цялото време. ЦСКА направи няколко силни мача, в които се представи на ниво, но има още неща, които трябва да се подобряват. Това е дълъг процес, който изисква време.

- ЦСКА наистина направи серия от няколко много силни мачове, но в последните 2 срещи се забеляза спад, включително и при успеха в Благоевград.

- Отборът не играе слабо. Просто не беше толкова убедителен колкото в предишните мачове и веднага се забелязва разликата. Трябва да отчетем, че и Арда си е добър отбор. Запазиха състава си в последните 2-3 години, а разполагат и с добър треньор, и добри футболисти.

Нормално е понякога отборът да не е на висота, защото имаше чисто кондиционни проблеми в началото на сезона. Генерално това може да се подобри с една по-добра подготовка. До зимата треньорът може да пипа малко неща, а оттам да се очаква и някаква коренна промяна в играта.

Видяхме, че Левски паднаха от Берое. В никакъв случай няма да е лесно във Велико Търново. Светльо Петров познава добре отбора на ЦСКА и ще подготви максимално добре тима си. Пак ще подчертая обаче, че класите на двата отбора са много различни.

- Какво Ви харесва и какво не Ви харесва в моментния облик на ЦСКА?

- Не бих желал да изпадам в подробности.

- Бихте ли се наел с прогноза на двубоя срещу „болярите“?

- Победа за ЦСКА. За точен резултат не искам да прогнозирам.

- През този сезон борбата за титлата става все по-интересна. Ще се откъснат ли отново Лудогорец и ЦСКА и в крайна сметка битката отново да е между два коня?

- Според мен през тази година няма да се случи това. В битката не е замесен само един отбор. Не искам да казвам, че Черно море и Локомотив Пловдив са кандидати за титлата, но със сигурност те ще бъдат на призовите места, много по-близо до тях от миналата година. Не очаквам да бъде битка само между два коня, както се изразихте.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан с ЦСКА каза какво куца при „червените“ и отсече: Дано да се лъжа!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички