Само в SportLive! Сашо Станков: Каква логика има Левски да запази играчи за Вечното дерби? Време е ЦСКА да сложи край на хегемонията на Лудогорец


Само в SportLive! Сашо Станков: Каква логика има Левски да запази играчи за Вечното дерби? Време е ЦСКА да сложи край на хегемонията на Лудогорец
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

6492 0

ЦСКА и Лудогорец са вкопчени в здрава битка до последно за титлата в родната Първа лига. Днес двата тима ще изиграят двубоите си си от предпоследния кръг – „червените“ приемат ЦСКА 1948, а разградчани са домакини на Левски. Съществува шанс дори още тази вечер армейците да триумфират като шампиони, ако „сините“ победят „орлите“, а те вземат своя мач на стадион „Българска армия“.

SportLive.bg потърси за интервю бившия треньор на ЦСКА Александър Станков, който е кръвно и неразривно свързан клуба. Специалистът изрази мнението си като направи и сравнение на качеството на отборите на „червените“ и разградчани.

Ето какво анализира Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, програмата показва, че е възможно кръвният враг Левски да направи ЦСКА шампион.

- Възможно е. Направи ми впечатление първенството в Германия. Майнц 05 завърши наравно с Дортмунд в последния кръг и всички трябваше да ги вдигнат, че едва ли не този отбор направи Байерн Мюнхен шампион. На хората обаче не им прави такова впечатление, защото да се играят нормални мачове в Германия е съвсем нормално.

Не трябва да се приемат нещата по този начин. Напротив, изиграването на нормални мачове така или иначе прави някой губещ, а друг шампион.

- Стана ясно, че Левски ще бъде без Попов и Цунами срещу Лудогорец в Разград, защото висят с картони. Те ще бъдат запазени за Вечното дерби с ЦСКА в последния кръг или пък евентуално за баража за Европа. Как тълкувате този факт?

-  Не мога да давам акъл на Левски. Те си имат своите цели. Аз мисля, че за Левски мачът в Разград не е маловажен. Не мога да разбера точно логиката на това запазване. Според мен и двата двубоя за важни за „сините“.

- На първо четене изглежда, че с това запазване на играчите сякаш Левски се готви да се хвърли по-здраво срещу ЦСКА, отколкото срещу Лудогорец. Това визирах.

- Аз разбрах много добре намека. Не знам какво им в главите. Предполагам, че може и да е така.

В крайна сметка обаче всичко е в ръцете на ЦСКА в оставащите двубои. Не бих казал, че този път ЦСКА зависи от други отбори, а най-вече от себе си. Постигат две победи и всичко приключва.

- Ако се абстрахирате от всичко и факта, че сте генетично свързан с ЦСКА, поглеждайки чисто-спортно-технически, кой от двата отбора заслужава повече да стане шампион?

- Всички знаят, че генетично съм свързан с ЦСКА. Винаги съм говорил това, което мисля и не се харесва от много футболни хора в България. Чисто спортно-технически през тази година ЦСКА най-много заслужава да стане шампион.

Ако гледаме по-детайлно в Лудогорец има отстъпление и поради тази причина по-трудно вървят нещата при тях. Говорим във всяко едно отношение – качество на футболисти, качество на селекцията и т.н. Както виждаме Лудогорец се затруднява не само срещу водещите отбори, но в последните си срещи бие трудно почти всички тимове. Като качество на футболистите има малко по-голяма ширина като изравнени качества при разградчани. Също така имат и малко предимство като качество на играчите.

Общо взето обаче за мен силите са почти изравнени. Според мен Лудогорец също много, много трябва да се напъне, казано по най-простия начин, за да стане шампион.

- Все пак в крайна сметка като финална прогноза ще триумфира ли ЦСКА с титлата според Вас?

- Искрено се надявам. Не мога да бъде категоричен, защото чух изказвания за договорки между ЦСКА 1948 и Лудогорец, което се опроверга и вече говорихме.

Надявам се все пак да има някаква промяна на тази хегемония. Ще се повторя, че през тази година ЦСКА заслужава да спечели титлата. Всичко си зависи от тях. Ако има на някого да се сърдят в края, би трябвало да се сърдят на самите себе си.

Естествено, много е важно как и хората, които обслужват мачовете, да са на ниво. Да свирят това, което виждат в действителност.

Видяхме, че и в европейски мащаб има несправедливости. Случват се такива неща, но не вярвам в европейски мащаб да са преднамерени. На финала за Лига Европа видяхме фрапиращо ощетяване не Рома, което за мен е недопустимо на такова ниво.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL: Генетично свързан с „червените“ посочи ролята на феърплея за титла на ЦСКА и отсече: Българският футбол изисква доста ремонт

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички