"Хвалил съм Илич, но ЦСКА няма стил, вариативност, заучени отигравания - разчита на борба"


"Хвалил съм Илич, но ЦСКА няма стил, вариативност, заучени отигравания - разчита на борба"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

29313 0

Бившият старши треньор на ЦСКА Александър Станков даде любопитно интервю. Разбира се, водеща тема в него бе случилото се в мача на "червените" срещу шампиона Лудогорец, който загубиха (а заедно с него - и лидерската позиция в Първа лига).

Станков, споделяйки, че винаги е хвалил и защитавал Саша Илич, направи твърдение, че всъщност този отбор на "армейците" нямат ясно изграден игрови стил. Той отбеляза, че се разчита предимно на борба и на индивидуална класа.

"Както казах, повече смелост трябва в тези моменти. Винаги съм защитавал Саша Илич и съм го хвалил, но забелязвам, че ЦСКА няма изчистен игрови стил – разчита се повече на борба и на индивидуална класа. Липсват заучени комбинации по флангове, вариативност в атака и прочие. Не е изчистен този стил – повече на късмет и на индивидуални проблясъци се кара, но в големите мачове това просто не е достатъчно" - започна той.

Александър Станов бе запитан и дали можем скоро да го очакваме обратно на страничната линия за "червените", като специалистът не отхвърли тази възможност. Както самият той призна - вече три години и половина не е работил като треньор.

"Никога не изключвам нищо. Получи се голяма пауза при мен, вече три години и половина не съм работил като треньор, но аз и изначално нямах желание да работя в България, а само в чужбина. Аз съм неудобен човек за работа заради моите разбирания за футбола и моите принципи. Отделно съм и независим човек, което не е приятно за хората, които работят в България.

При определена ситуация мога да се върна, независимо дали като треньор, или като ръководител. Самият аз имам много сили и в момента продължавам да инвестирам лични средства в детско-юношеския футбол. Няма да съм далеч от футбола, напротив – винаги ще съм близо" - завърши Станков пред Nostrabet.

След въпросното дерби строгостта на БФС се стовари върху ЦСКА - над 15 хиляди глоба и без фенове 2 домакински мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички