Георги Василев пред SportLive: Публиката без да иска попречи на ЦСКА срещу Лудогорец


Георги Василев пред SportLive: Публиката без да иска попречи на ЦСКА срещу Лудогорец
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

13072 0

Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев – Гочето, изрази пред SportLive.bg мнението си и за отминалото драматично дерби между „червените“ и Лудогорец. Армейците се сбогуваха с досегашния си стадион „Българска армия“ с поражение с 0:1 от „орлите“.

Легендарният специалист, който е извеждал ЦСКА до титлата, коментира и провокацията от страна на Спас Делев след победния му гол, което предизвика и ексцесии.

Ето какво сподели Василев пред медията ни:

-Г-н Василев, Лудогорец поразвали празника в последния мач на стадион „Българска армия“ в досегашния му вид. Заслужено ли разградчани победиха ЦСКА?

- Говорейки за драматични мачове, имам предвид и този двубой, Черно море срещу Локомотив Пловдив, например също, както и други такива мачове, които бяха напрегнати и без решение до края.

Всъщност цялата идея и смисъл на този мач беше повече за стадиона. Уважавам много публиката. Тя е спонтанна и привързана към отбора си, но има един момент, в който без да иска и пречи.

- Какво имате предвид?

- Имам предвид това постоянно прекъсване на мача. Случи се няколко път за по няколко минути. Това нарушава ритъма на терена – игровия ритъм, пренастройката и нагласата, изстиване на футболистите, отвличане на вниманието.

Аз мисля, че това не беше най-доброто от тяхна страна, но пък те са си верни и емоционални. Правят си това, което мислят, че е добре за отбора.

Иначе, Лудогорец спечели много важен мач като стратегия, макар че го стори с известна доза шанс. Двубоят си отиваше на равен. Може би ЦСКА ще съжаляват, че не е завършил хикс, защото щеше да има съвсем друга стойност.

Лудогорец пък премина през доста промени. В един момент от сезона затъна и закъса, имаше такова чувство, че не са онзи Лудогорец, който може да плаши другите отбори. Това създаде самочувствие и надежди за другите отбори.

Всичко обаче беше до треньорската смяна, която всъщност възроди Лудогорец и тимът изигра последните мачове така както трябва. По този начин отново се върна на тази позиция, която му дава и през настоящия сезон пак да претендира за титлата.

Динамичността в първенството зависи от силните отбори. По-слабите отбори стоят по-ниско. При тях обаче също ставаме свидетели на изненади. Факт обаче е, че шампионатът е много силен, определям го така. Разбира се, има много чужди оттенъци, присъствие и т.н.

- Какво е мнението Ви за ексцесиите след гола на Лудогорец и каква е вината на Спас Делев за тях?

- Проблемът всъщност беше обръщането му към публиката на ЦСКА. Това предизвика недоволство  у хората. Реализира гол, знаеше, че той вероятно ще е решителен и ще определи крайния победител.

В такива моменти или трябва да го осъдиш, или пък други ще кажат, че това е емоционално решение. Човек трудно може да се удържи в такива моменти. Естествено, че това предизвикателство към публиката не е много хубаво.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL: Генерала отсече: Смешно е да се отписва Черно море от битката за титлата

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ – ГОЧЕТО ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички