Само в SportLive! Емил Велев – Кокала каза доближи ли ЦСКА нивото на Лудогорец и обяви: Пожелавам им да построят стадиона!


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала каза доближи ли ЦСКА нивото на Лудогорец и обяви: Пожелавам им да построят стадиона!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9952 0

ЦСКА и Лудогорец се изправят един срещу друг в „черешката на тортата“ от последния кръг преди зимната пауза в Първа лига. Сблъсъкът между основните фаворити за титлата е от 17:45, а с този двубой „червените“ ще се сбогуват със стария си стадион „Българска армия“, след което ще стартира изграждането на изцяло ново съоръжение на неговото място.

Бившият футболист и треньор на ЛевскиЕмил Велев – Кокала, се съгласи да изрази мнението си пред SportLive.bg за предстоящата здрава битка между армейците и „орлите“.

Ето какво сподели той пред медията ни:

- Г-н Велев, предстои дербито между ЦСКА и Лудогорец. Какви са очакванията Ви към този сблъсък?

- Отново като миналата година ЦСКА има шанс да дръпне в класирането, ако победи Лудогорец. „Червените“ обаче срещу тях особено на „Армията“ играят много слаби мачове. Не знам защо – дали от голямото притеснение, дали от нещо друго, но просто не могат да играят там срещу разградчани.

Миналата година пак беше по същия начин. Няма да е изненада, защото ще се изправят два добри отбора, но всеки си прави сметките. Чухме и от Дерменджиев, че единствената цел, с която идва в София, е да победи ЦСКА. От другата страна, треньорът също казва, че мачът е много важен и трябва да се спечели.

А кой ще надделее ще видим на самия двубой.

- Точно този мач е последният на стадион „Българска армия“ в този му вид, очаква се трибуните да са препълнени.  Ще даде ли публиката криле на ЦСКА, макар че и друг път е било така срещу Лудогорец?

- За мен би трябвало да ги окрили, защото навремето и ние като сме играли пред претъпкани стадиони, сме давали максимума от възможностите си. Дори сме надхвърляли себе си. Изигравали сме страхотни мачове, особено срещу ЦСКА.

Така че футболистите трябва да знаят, че този двубой им е много възлов. Това е мач за 6 точки.

- Разградчани разполагат с дълга резервна скамейка, но изключена ли е напълно според Вас възможността да имат и едно на ум за сблъсъка с Нордселанд, от който зависи продължаването им към елиминациите на Лига на конференциите?

- Надали е възможно, защото този мач за първенството им е изключително важен. Едва ли ще бъдат спестявани играчи, за да бъдат запазени за европейския двубой. Той също е от голямо значение за тях и трябва много добре да си направят сметката.

Наистина те имат дълга скамейка, няма от какво да се притесняват.

- Вие сте си левскар, но наблюдавате цялото първенство, а през този сезон отново ЦСКА и Лудогорец си остават главните претенденти за титлата. Доближават ли се вече „червените“ максимално до разградчани като ниво според Вас?

- Виждаме, че не успяха да бият Славия, което също е атестат, че не са добре нещата в ЦСКА. Ако имаш мераци за титлата, трябва да спечелиш с лекота такъв мач.

Дано само да построят стадиона! Това им пожелавам, защото виждаме, че в София няма стадиони. Забелязахме каква разорана целина е този на Славия, „Васил Левски“ не може да се нарече стадион. „Герена“ е хубав като тревно покритие и всичко, но пък има сектор без козирка.

Крайно време е да се направят един-два стадиона в София, не само в Пловдив.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала отсече: Няма шанс Левски да фалира! Още сме в битката за титлата

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички