Само в SportLive! Аспарух Никодимов: Чужденците в ЦСКА са печалбари, подгъват им се краката заради красивите българки! Първо да „изядем“ основното, а после и десерта


Само в SportLive! Аспарух Никодимов: Чужденците в ЦСКА са печалбари, подгъват им се краката заради красивите българки! Първо да „изядем“ основното, а после и десерта
Снимка: Ilian Telkedzhiev /Lap.bg

10096 0

ЦСКА приема Лудогорец в голямото дерби на последния кръг преди зимната пауза в Първа лига. „Черешката на тортата“, която може да определи кой ще посрещне Нова година на върха е в неделя от 17:45 часа. Двубоят ще бъде исторически за „червените“, които ще се сбогуват със стария си стадион „Българска армия“.

Един от най-славните и успешни бивши футболисти и треньори на ЦСКА в историята – Аспарух Никодимов, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди ключовия сблъсък срещу хегемона в родния футбол. Именно под ръководството на Паро армейците в две последователни години достигат до 1/4-финал и 1/2-финал в КЕШ, отстранявайки действащите европейски шампиони Ливърпул и Нотингам.

Легендарният играч и специалист е известен и с това, че никога не спестява истината, колкото и болезнена да е тя. Той не изневери на стила си и пред медията ни. Паро е категоричен, че ЦСКА трябва да надгради отбора си с български футболисти. Той сравни и качеството на настоящите тимове на „червените“ и „орлите“, като посочи и откъде идва разликата.

Ето какво обяви Никодимов пред медията ни:

- Г-н Никодимов, ще успее ли ЦСКА да надделее над Лудогорец в двубоя, с който ще се сбогува със стария стадион „Българска армия“?

- Дали ще успее да победи си е прогноза. Друг е въпросът, че нашето желание е ЦСКА да спечели. Предполагам, че играчите също ще бъдат настроени. Това трябва да е най-добрият им мач, за да могат да бият.

Ако играят както в двубоите срещу Славия, трудно ще победят.

- Очевидно не останахте доволен от представянето срещу Славия, макар че ги отстраниха в турнира за Купата на България.

- Отстраниха ги, но по-важният турнир е първенството.Там беше необходимо да победим, за да имаме още 2 точки преднина, за да сме по-спокойни в този двубой. Поради тази причина трябва да се гледа по-важното.

- А по-важното е първенството, нали така?

- Винаги е било така. Купата е като десерт.

- През тази година ЦСКА отново върви добре. Оптимист ли сте, че този път могат да „изядат“ и десерта и основното ястие?

- Първо да вземем основното, а после ще мислим за десерта. Ако изядем десерта, няма да сме толкова гладни. Така че трябва да го караме както си го пише в книгите – първо основното и след това десерта.

- ЦСКА е в лоша серия срещу Лудогорец в шампионата – няма победа в 6 поредни мача. Какво е значението на този факт преди новия епизод от битката между тях?

- Не съм запознат в детайли със статистиката. За да бъде толкова години шампион Лудогорец, си има силен отбор или е по-добър от другите.

Изхождайки от мачовете със Славия, нашият тим не е толкова класен, както някои искат да го изкарат. Нужно е да се надгражда в този отбор. Според мен ще стане положително, ако има повече български играчи в отбора. Защото те знаят какво е ЦСКА, какви са изискванията. Другите са малко печалбари. И да стане,  и да не стане, те си получават тяхното, защото знаете какви условия се договарят от мениджърите им. Винаги могат да взема това, което са разписали в началото.

Плюс това тук нашите момичета са хубави, харесват им. Почнат ли този начин на живот, краката им се подгъват.

- Наподобява на работата с чуждестранните студенти у нас.

- Същата работа е. Те са и малко по-богати и могат да черпят повече. Българите са си в собствената страна и среда. За някои просто е рай тук.

От опит го знам, защото съм бил треньор на ЦСКА. Когато започнаха да идват и чужденци, съм имал такива проблеми.

- Смятате ли, че точно това, за което говорите, се отразява по някакъв начин на настоящите футболисти на ЦСКА?

- Отразява се на всички чужденци. Не ги деля на ЦСКА, Славия, Берое и т.н. В мозъка им е друго, след мача при всекиго е различно мисленето, особено при ергените. Имал съм доста проблеми с тях. Затова се налагаше по някой път по 2 дни да ги взимам на режим преди мач.

-Така трябва, ако предстои най-вече и важен мач…

- Да. Два – три дни, даже е добре.

- Полезно ли ще е в ЦСКА, а и в другите отбори да започнат да прилагат тези прийоми?

- Не знам какво правят. Може и да го прилагат. Не съм се интересувал.

- Какво предимство в полза на ЦСКА може да откроите преди сблъсъка с Лудогорец?

- Предимството е един гол повече. Най-важното ще бъде резултатът. Може да си играл 100 пъти по-добре, но ако не ти е добър резултата, забравя се бързо. В тези срещи специално това е от най-голямо значение.

- Феновете, които ще изпълнят „Армията“ до краен предел, могат ли да се превърнат в ключа към успеха?

- Това е един голям стимул. Самите играчи трябва да го оценят, защото тези, които са на трибуните, първо си плащат, за да ги гледат. Второ, дават нужния импулс на отбора. Би трябвало да им е неудобно, ако не се раздадат на 100%.

- Ако сравните двата отбора чисто спортно-технически, много ли е голяма разликата между Лудогорец и ЦСКА?

- Не мисля, че е толкова голяма. Просто разликата е в резултатите. Имаше години, в които ЦСКА бяха по-слаби. Мисля, че в този момент и Лудогорец имат доста чужденци, както и нашите. Разликата в класите не е голяма. Важното е да имаш и шанс в такива мачове и да играеш с главата си, умно.

Спечелиш ли срещата, това е с цената на 6 точки, а не на 3.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан ЦСКА коментира пороците на звезда на „червените“ и отсече: Игрите на Венци Стефанов са лесно предвидими

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С АСПАРУХ НИКОДИМОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички