Само в SportLive! Никодимов: Рано или късно бомбата с Ел Маестро ще гръмне! Победа над ЦСКА ще е по-голям успех за Лудогорец, отколкото да продължат в Европа


Само в SportLive! Никодимов: Рано или късно бомбата с Ел Маестро ще гръмне! Победа над ЦСКА ще е по-голям успех за Лудогорец, отколкото да продължат в Европа

44223 0

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКААспарух Никодимов, изрази мнението си пред SportLive.bg  за цялостното представяне на „червените“ в навечерието на ключовата битка с Лудогорец. Паро коментира  и досегашната работа на наставника на армейците Нестор Ел Маестро.

Той не подмина и темата за съдийството, след като именно един от нежеланите от ЦСКА рефери получи наряд за сблъсъка с разградчани – Драгомир Драганов. Знаменитата фигура в историята на армейците отсече, че отборът на Ел Маестро трябва да достигне високото ниво на агитката на „червените“.

Ето какво обяви Паро пред медията ни:

- Г-н Никодимов, какво е мнението Ви за цялостния облик на ЦСКА – удовлетворява ли Ви, къде куцат нещата и т.н?

- Няма да се впускам в подробности, но има още много какво да се желае. Знам какви мачове сме играли, както и тези след мен, а и сега. Преди няколко години, когато нямаше толкова много чужденци и бяха изцяло българи, националният ни отбор също беше силен, щом ЦСКА и Левски са силни. Нека да кажем и пловдивските отбори, както и някои единици от другите тимове.

Българите обаче бяха повече и треньорите можеха да избират повече. Аз не съм против да играят чужденци, но да бъдат класни – двама – трима, а другите да са си българи. Така и националния отбор ще е добре, ще подчертая отново, а и самите клубове.

Сигурен, че ще бъдат по-добри, ако произведат свои качествени юноши. Но не знам с тези треньори, взимат се в България специалисти, които не са се доказали с нищо. Разбирам да са се доказали в Европа, а те в Чукарички ли къде, или пък станал един път шампион и го взимаме в ЦСКА. Няма да стане така.

- Каква е оценката Ви за работата на настоящия треньор на „червените“ Нестор Ел Маестро?

- Накрая се мери какво е постигнал. Сега е по средата. Може да има 2-3 мача на ниво. Когато не ти харесва играта, какво да кажеш? Рано или късно бомбата ще гръмне.

- В каква посока ще гръмне – положителна или отрицателна?

-  Зависи как ще продължи работата.

- Лудогорец имат съдбоносен мач с Нордселанд  в Европа след сблъсъка с ЦСКА. Възможно ли е мислите на разградчани да бъдат насочени и към двубоя с датчаните и „червените“ да се възползват?

- Ако Лудогорец бият ЦСКА, ще е по-голям успех от Европа. В евротурнирите могат да прескочат сега, но другия кръг няма да продължат.

- Според Вас за „орлите“ ще е по-голям успех да победят ЦСКА, отколкото да продължат в Лига на конференциите.

- Ами да. Това е.

- Обикновено ЦСКА всяка година тръгва добре, до определен момент има надежди и шансове да детронира Лудогорец, но през пролетта разградчани набират скорост и отново стават шампиони. Какво трябва да променят „червените“, за да не се стигне пак до добре познатия сценарий?

- Нещо с подготовката не е наред. Според мен трябва да се проведе сериозна зимна подготовка. Също така отборът да се попълни с каквото му липсва. Работата му е майката.

- Каква е точната Ви прогноза за двубоя в неделя?

- Аз съм оптимист за този мач. Дано наистина да се случи. Би трябвало да бием. Ще се напълни стадиона. Всичко ще е в бойна готовност на трибуните. Долу на терена също трябва да има някакъв импулс.

- Все пак очаквате ЦСКА да се сбогува със старата „Армия“ с победа.

- Когато се сещам какви хората са минали оттам, ме побиват тръпки. Дори в момента като говоря, настръхнах. Знам какво е било на този стадион. Поне 50 години от живота ми са минали там.

- Как ще коментирате ексцесиите, които се случиха след мача със Славия за Купата?

- Не ги одобрявам тези работи. Вярно е, че и съдията обърка мача. Това е отделен въпрос. Не може обаче по такъв начин да се решават нещата.

Има си правила, има си съдии, въпреки че понякога гледат с едното око, правят се на кьорави. В последните мачове, които гледах, може да има много критики – отменени голове и просто….

- Специално срещи на ЦСКА ли визирате или като цяло?

- Става въпрос за мачове на ЦСКА.

- Точно за мача с Лудогорец от  ЦСКА посочиха двама съдии, които не искат да го ръководят – Гидженов и Драганов. Именно вторият обаче е пратен за дербито, как ще коментирате?

- То си е ясно. Всичко си върви по релсите.

- Искате да кажете, че нарочно е назначен този съдия, за да отреже крилата на „червените“? Очаквате ли съдийска тесла?

- Назначават ги. Преди години се теглеше жребий. Стесняваше се кръга до 5-7 души, които са топ, както се казва, макар че не знам колко са топ. Но се теглеше жребий и който се падне. А сега си ги назначават отвсякъде.

ЦСКА просто нямат избор. Трябва да излязат и да играят. И аз съм имал случаи, при които някои съдии свирят против отбора. Когато обаче нахъсаш отбора и той си върши перфектно работата, не може да направи нищо и реферът.

- Какъв е призивът Ви към феновете на ЦСКА?

- Няма нужда да им отправям призив. Те се представят перфектно на трибуните. По-скоро бих се обърнал към отбора да бъдат на нивото на публиката ни. Важното е ЦСКА да бие и да стане шампион.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Знаменит бивш играч и треньор на ЦСКА : Чужденците ни са печалбари, подгъват им се краката заради красивите българки

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички