Само в SportLive! Александър Станков: Животоспасяващо за Левски е да играе с Айнтрахт, Апоел Беер Шева са дърводелски отбор


Само в SportLive! Александър Станков: Животоспасяващо за Левски е да играе с Айнтрахт, Апоел Беер Шева са дърводелски отбор
Снимка: Levski.bg

11053 0

През миналия сезон ЦСКА загуби спора за титлата с Лудогорец последния момент. Очакваше се „червените“ през тази кампания да вдигнат нивото си още повече и най-накрая да успеят да детронират разградчани. Към момента обаче това изглежда като химера, а и „орлите“ нанесоха тежко поражение на армейците с 3:0 в Разград.

На всичкото отгоре ЦСКА се сбогува рано-рано и с Европа. В евротурнирите обаче продължават два наши представителя – Лудогорец и Левски. „Орлите“ загубиха първата си среща с Астана от третия квалификационен кръг на Лига Европа с 1:2 в Казахстан. При краен успех в сблъсъка те ще се изправят срещу Аякс в последното препятствие за груповата фаза на турнира. Левски пък посреща в реванша Апоел Беер Шева след 0:0 в Израел и се надява да се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт плейофа за групите на Лигата на конференциите.

Наред с темите за ЦСКА, SportLive.bg попита кръвно свързания с „червените“ Александър Станков и за прогнозата му за двубоите на родните представители в евротурнирите.

Ето какво сподели опитният специалист пред медията ни:

- Г-н Станков, през тази година очакванията бяха едва ли не, че ЦСКА ще успее да детронира Лудогорец с оглед и на скъпата селекция, която се направи. Как виждате Вие ситуацията?

-  С оглед на досегашното развитие не виждам как може да случи. Видя се и на самия двубой между двата отбора. Има и много фактори, които да повлияят. Например е възможно някои от играчите още да не са показали потенциала си. Аз лично не забелязвам някакво подобрение през тази година, защото се очакваше да е налице вдигане на нивото.

- Астана победи Лудогорец в първата среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Очаквате ли разградчани да имат проблеми с казахстанците на реванша?

- Първият мач, който Лудогорец изигра на ниво, беше срещу ЦСКА. Но ЦСКА не показа никаква съпротива в този мач. Все едно, че нямаше опонент.

Ще им бъде трудно обаче срещу Астана с оглед на качеството, което видях у съперника им. Освен това двама основни играчи на казахстанците не играха в този двубой. Подвизават се в сърцето на защитата им. Те са двама много добри играчи. Ако някой от тях влезе, стават много сериозен отбор.

Мислех, че малко повече е паднало нивото в Астана, но останах доста изненадан от това, което показаха в първата среща. Реваншът ще бъде тежък за Лудогорец.

- Все пак какви са шансовете Лудогорец да се срещне с Аякс?

- Очаквам първо да отстрани Астана, което няма да е лесно. Не трябва да се правят планове за Аякс, а да се гледа на момента.

- Ще успее ли Левски да отстрани Апоел Беер Шева в Лига на конференциите?

- Мисля, че да, защото Апоел Беер Шева не е този отбор, който беше преди няколко години. За мен това е един много посредствен отбор. Това обаче не омаловажа равния резултат на Левски. „Сините“ би трябвало да се справят с този отбор. Не виждам да имат проблем.

Още повече, че ще играят пред пълен стадион. Ще има атмосфера и всички предпоставки за крайния им успех.

- Ако евентуално и Лудогорец, и Левски продължат, ще срещнат Аякс и Айнтрахт. Смятате ли, че поне един от представителите ще се пребори за влизане в груповата фаза на евротурнирите?

- Естествено, че е възможно, въпреки че подобни сметки без кръчмар само вие журналистите ги правите, за да ни питате. Но защо да не се случи?

Особено за Левски е животоспасяващо да играе срещу Айнтрахт, защото в клуба ще влязат много сериозни постъпления. Изключително важно за тях  е да елиминират Апоел Беер Шева. Ще бъде много добра финансова инжекция за Левски.

Няма да бъде добре да я пропуснат, особено срещу този дърводелски отбор на Апоел Беер Шева. Не искам да ги обиждам хората, но така ми идва в първия момент. Все пак обаче трябва да са много внимателни, защото те пък играят с много голямо желание и агресия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Сашо Станков: Мишоците в ЦСКА да не се крият! Търпението на феновете сега е много по-голямо

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички