Опции: Разполага ли Стойчо Младенов с класен заместник за контузения капитан Юрген Матей?


Опции: Разполага ли Стойчо Младенов с класен заместник за контузения капитан Юрген Матей?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3045 0

Жестоките удари за ЦСКА нямат край. „Червените“ тръгнаха с голямата кошница през пролетта, заканвайки се да детронират Лудогорец. Два кръга преди края на редовния сезон в Първа лига, армейците не само, че сведоха до минимум шансовете си да сложат край на хегемонията на разградските орли, но загубиха и стълба си в отбраната – Юрген Матей.

Кошмарната новина за капитана на тима получи потвърждение днес. Матей е с частично разкъсване на плантарното сухожилие, частично разкъсване на ахилесовото сухожилие и увреда на медиалната глава на мускула на прасеца. Към момента не е изяснено как ще протече лечението на нидерландеца, както и колко време ще е извън терена, но прогнозите са, че ще е аут до края на настоящия сезон.

28-годишният централен бранител е безспорен лидер на тима и е с ключова роля в ариегарда. Неслучайно си заслужи да носи и капитанската лента. Липсата му със сигурност ще разколебае още повече и без това нестабилната и разколебана защита на „червените“.

Веднага възниква и въпросът какви са опциите пред Стойчо Младенов за негов заместник в сърцето на отбраната . Специалистът няма кой знае какъв избор.

Най-логичното е като централна двойка защитници да си партнират Мено Кох и Томас Лам. Първият оформи партньорство със сънародника си Матей. Сега се очертава да дирижира защитата заедно с финландеца.

През зимата от ЦСКА трансферираха Карол Метс в лидера в швейцарското първенство Цюрих. Сега мнозина, включително и на стадион „Българска Армия“, със сигурност ще си задават въпроса дали не избързаха да се разделят с естонския национал, особено след като се афишираше, че армейците ще се борят докрай за шампионската титла у нас и детронирането на Лудогорец.

И с просто око се вижда, че Стойчо Младенов няма кой знае какъв избор за качествени заместници на Матей в наличния състав. Ако няма възможност да разчита и на някой измежду Кох и Лам, специалистът ще бъде принуден да прати в центъра на отбраната 19-годишния талант Християн Петров, който замени Матей след контузията му в Коматево.

Другите опции пред Младенов са да премести някой от крайните си защитници в разширения състав да оперира на мястото на контузения 28-годишен нидерландец или някой от дефанзивните халфове да се върне още по-назад, например Амос Юга.

Стойчо Младенов обезателно вече обмисля какъв ход да предприеме, след като загуби най-добрия си централен защитник, който се превърна и в един от главните претенденти за сърцето и душата на отбора на ЦСКА. Репликата на специалиста, че омлет се прави с яйца обаче едва ли е случайна!

 Същевременно емблематичен фен на ЦСКА жегна мощно Стойчо Младенов.

Автор: Варадин Радков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички