Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов с голяма грешка?


Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов с голяма грешка?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4627 0

ЦСКА изигра много слаб домакински мач срещу Царско село. Двубоят за първенство на "Армията" завърши при резултат 0:0. "Червените" рискуват да изостанат с 8 точки спрямо Лудогорец в битката за титлата този сезон. Това ще стане, ако "орлите" победят Левски в утрешното дерби от шампионата. А какво да се каже за играта на ЦСКА срещу "царете"? Наставникът на "армейците" Стойчо Младенов сякаш допусна сериозна тактическа грешка...

Домакините влязоха в срещата с тактическа постройка с 2 опорни халфа - Жеферсон и Мухар. ЦСКА почти проспа първото полувреме, а през втората част на няколко пъти нямаше късмет пред гола. Щурмът на "армейците" водени от Младенов сякаш закъсня прекалено много.

А може би голямата грешка за ЦСКА в двубоя се случи още при определянето на стартовия състав... Домакините спокойно можеше да изберат схема, която далеч повече да приляга на естеството на мача и арената на спора. 4-3-3 с 1 опорен халф, постройка с двама централни нападатели, а защо не и включването само на трима защитници.

При всички положения обаче срещу Царско село, селекцията с най-малко голове досега в първенството, избор на титулярна 11-торка с двама дефанзивни полузащитници е много дискусионно решение на Стойчо Младенов.

Тук изниква въпросът игра ли "червеният" тим страхливо на своя стадион срещу последния в класирането на родния шампионат, опонент, който се намира в поредица от загуби?

Питането, изглежда, е риторично...

Същевременно изглежда съвсем скоро Младенов ще се радва на луксозен проблем!

 

Автор: Тервел Илиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички