Официално: ЦСКА даде старт на голямата промяна в клуба - Инджов напусна


Официално: ЦСКА даде старт на голямата промяна в клуба - Инджов напусна
Снимка: Lap.bg

10531 0

Ръководството на ЦСКА обяви официално дългоочакваната новина за сериозните рокади по високите етажи в клуба.

Един от собствениците на 31-кратния шампион - Юлиян Инджов, вече няма да участва в управлението на родния гранд. Той предава своите 33% активи и се оттегля от поста си. От информацията не става ясно дали е осъществена продажбата им и на каква стойност е била тя. 

Ето какво написаха "червените" в социалните мрежи:

"След Общото събрание, провело се днес, беше официализирано, че Юлиян Инджов вече няма да бъде сред акционерите в ЦСКА. Благодарим на г-н Инджов за приноса му към клуба през последните години, за подкрепата и вярата в по-доброто бъдеще на най-успешния клуб в България"!

Кой поема процента на Инджов?

След оттеглянето на Инджов, солидният му процент (33%) от акциите на клуба отива в ръцете на Гриша Ганчев. Човекът, който поде спасяването на тима през 2015-а година, вече е едноличен собственик, притежавайки 76,2% от активите на клуба.

Преди сделката той държеше 38,1% акции. С 20% към момента остава легендата на "армейците" Христо Стоичков. Останалите са притежание на дейни привърженици.

Има ли желаещи за голямото парче?

Потвърдена информация за потенциален нов собственик в ЦСКА липсва. За сметка на това обаче, слуховете са много и все по-чести. Те се състоят в поставянето на български бизнесмен начело на клуба, редом до фамилия Ганчев.

Други такива пък отиват по-далеч, споделяйки за преговори с чуждестранен консорциум, който също да получи значителен дял. Каквато и да е промяната обаче, очаква се тя да е положителна, предвид информациите от вътрешни източници, че Инджов не е инвестирал в клуба от години.

Ето какво разкри Майкъла относно въпроса дали Инджов е продал, или подарил акциите си

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички