"Червена" доминация: Берое призна пред SportLive, че никой не се доближава до ЦСКА в Стара Загора


"Червена" доминация: Берое призна пред SportLive, че никой не се доближава до ЦСКА в Стара Загора
Снимка: Lap.bg

8280 0

Първа лига ще се поднови само след няколко часа, а гостуването на ЦСКА в Стара Загора на Берое е в "радара" на родните запалянковци. Двубоят е насрочен за неделя от 14:15 часа. 

"Червените" зимуваха на върха във временното класиране на родния елит за първи път от няколко години, а привържениците на "червените" са във фурор от подновяването на надпреварата и завръщането на организираните привърженици в "Сектор Г". 

Всичко това доведе до стотици закупени билети за гостуването на Берое от страна на "армейците" и поради тази причина потърсихме мнението на организаторите. 

Пред тях се задава "червената армия", която вече превзе "Аязмото" през 2016 г., когато над 4000 привърженици щурмуваха стадион "Берое", а в Стара Загора още помнят въпросния двубой.

Ексклузивно пред SportLive.bg говори в петък  Емил Димов, който отговоря за "връзките с обществеността" в Берое. Той сподели каква е организацията за предстоящия двубой и си спомни за срещата между двата тима през 2016-а, когато в Стара Загора се срещнаха заралии и ЦСКА в първия полуфинален сблъсък за Купата на България.

- Какъв е капацитетът на гостуващия сектор на стадион "Берое" и с колко билета разполагат феновете на ЦСКА?

- Когато гостуват Левски, ЦСКА и пловдивските Ботев и Локомотив, техните привърженици не се настаняват само в "клетката", а и на седалките извън нея. Полицията се грижи за тази организация. Става въпрос за хора с деца и такива, които не желаят да са в "клетката". При нас гостуващият сектор варира между 500 и 2500 души.

Винаги когато има повече гостуваща публика, секторите, които са извън "клетката", също се заемат. Към момента не мислим, че интересът от страна на ЦСКА ще бъде толкова голям, че да не можем да ги съберем.

Седалките пред и отстрани на сектора за гости ще бъдат на разположение на гостуващите привърженици. Това е изискване на полицията.

- В системата пише, че за фенове на ЦСКА са предвидени между 3 и 7 блок. Разпродадени или не са били пускани в продажба 1 и 2 блок?

- Абсолютно целият капацитет на стадиона бе пуснат в продажба. Не знам защо от Евентим са написали така. Това не е съгласувано с нас.

- Имате ли спомен дали след двубоя за Купата през 2016 г. е имало подобен интерес от гостуващите привърженици на друг клуб?

- Не, след 2016 г. не е имало подобен интерес. От никой отбор не е имало такава посещаемост в следващите години. След мача за Купата в Стара Загора никой не е предизвиквал подобна посещаемост сред гостите.

Преди това е имало долу-горе подобна посещаемост от Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Идвали са доста техни привърженици. Те също са били извън "клетката".

АВТОР: Кристиан Гърев

Прочетете продължението на разговора с Димов и разберете колко са продадените билети за Берое - ЦСКА и каква бройка притеснява организаторите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички