"Не трябваше да поставят Ел Маестро в такава ситуация, Илич можеше да се спаси от уволнението..."


"Не трябваше да поставят Ел Маестро в такава ситуация, Илич можеше да се спаси от уволнението..."
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7345 0

Бившият играч и треньор на ЦСКА - Адалберт Зафиров, коментира треньорските рокади на "Българска армия" през последния месец. Достигалият до "златен дубъл" бе категоричен, че ръководството на клуба е прибързало със смяната на Саша Илич. 

53-годишният специалист е категоричен пред "Тема Спорт", че клубът е можел поне да изчака изходът от гостуванията на Сепси и Лудогорец след поражението от румънците в София, за да започне потенциалният нов треньор "на чисто".

Мнението на Зафиров

"За мен смяната на Саша Илич след първия мач със Сепси беше абсолютна грешка от чисто психологическа гледна точка. Защото реванша в Румъния беше ясно, че на 99% ЦСКА няма да го спечели и да продължи напред. Скоро след това имаше и гостуване на Лудогорец в Разград, което също се знае, че е много тежко. Затова и смятам, че трябваше да се остави Саша Илич за тези мачове.

Ако той беше успял някак да вземе някой от тях, щеше да си е свършил работата и да продължи да води отбора. Ако пък ги беше загубил, както се случи и при Нестор Ел Маестро, просто вече щеше да бъде уволнен. Но новият треньор щеше да има привилегията да е пропуснал цялото това напрежение и да започне „на чисто“ с дебют в наглед лесен мач срещу Ботев Враца.

И при победа в него ЦСКА много по-бързо щеше да излезе от тази психологическа дупка. Защото за всеки нов треньор е важно да тръгне с 3 точки. Но вместо това Ел Маестро беше поставен в много тежка ситуация и се видя, че това не даде нужните бързи резултати.

Тепърва предстои ЦСКА да излезе от това психологическо напрежение, но просто не трябваше новият треньор да се поставят в такава ситуация. Иначе съм сигурен, че съвсем скоро отборът ще тръгне нагоре. Надявам се и треньорът да си е взел поуки от първия престой тук и да постигне положителни резултати", обясни бившият капитан.

Ето какво още коментира Адалберт Зафиров за състоянието на ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички