Бивш футболист и треньор на ЦСКА назова основните проблеми в състава на Саша Илич


Бивш футболист и треньор на ЦСКА назова основните проблеми в състава на Саша Илич
Снимка: Cska.bg

1436 0

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Адалберт Зафиров даде интервю пред "Мач Телеграф", в което коментира представянето на "червените" през сезон 2022/23 и работата на Саша Илич.

"Следя ЦСКА отдалеч, вече като фен. Не ми хареса дербито, не беше онова, което очаквахме всички цесекари. Трябваше да играят по-агресивно, с по-голямо желание. Не може с три удара да очакваш да победиш", започна Зафиров, който вчера (29 септември) навърши 52 години.

"Определено ЦСКА не играе добре целия сезон. Нямат идея за развитие на атаката, за водене на мача. Като качество показват твърде малко. Бях на мача със Славия - направиха две хубави атаки, вкараха два гола и после пак се прибраха. На приливи и отливи се представят, а срещу Левски ги нямаше агресията и борбеният цесекарски дух, характерен през годините".

Бившият защитник изрази мнение и че Саша Илич не е най-подходящият за поста на "Българска армия": "Не съм убеден, че той е подходящият треньор за ЦСКА, но това е мое мнение. Феновете не идват заради това, че не виждат желанието на отбора да се развива и да побеждава. Може би влияе и че го няма исканото от тях развитие на клуба".

"Не мога да отлича много играчи, които показват големи качества. Харесват ми някои, но не са постоянни. Капитанът Матей е личност, която обединява отбора и е водеща фигура, отличен футболист. Норвежецът Линдсет има класа и може да се залага на него, но и той няма постоянство все още".

"По принцип съм привърженик в първенството и най-вече в ЦСКА да играят повече българи. Един Турицов принципно играе добре, но срещу Левски се представи слабо, а като национал би трябвало да показва повече", добави още Адалберт Зафиров и след това заяви, че гостуването на Лудогорец на 10 октомври ще е решаващо:

"В Разград ще е по-особен мач, защото Лудогорец играе силно, има добри изпълнители. Ако победим, това ще е показателно в каква посока върви ЦСКА. За мен това е мачът, който ще покаже, че имат желание да се преборим за титлата. Но като искаш да ставаш шампион, трябва да доминираш. Може да имаш проблеми с Лудогорец или пък Левски, но трябва да показваш, че искаш да победиш, а със "сините" не се видя. Като класиране и резултати всичко е нормално, но не това е играта на ЦСКА".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ново попълнение на ЦСКА "виси" за мача срещу Пирин Благоевград!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички