Малко футбол, много напрежение и прекъснат мач: Лудогорец свали ЦСКА от върха пред пълната "Армия"


Малко футбол, много напрежение и прекъснат мач: Лудогорец свали ЦСКА от върха пред пълната "Армия"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

12153 0

ЦСКА загуби от Лудогорец с 0:1 в дългоочакваното дерби от 28-мия кръг на Първа лига, който бе сочен за възлов за целите на отбора през настоящия сезон. Единственото попадение в срещата отбеляза Игор Тиаго през втората част. По този начин Лудоогрец вече е с точка повече на върха пред отбора на Саша Илич.

По този начин Лудогорец записа втори успех над ЦСКА през този сезон и вече има 68 точки, една повече от своя опонент. До края на редовния сезон остават два кръга. припомняме, че първият в класирането ще има домакинство срещу втория е плейофите. В следващия кръг "червените" гостуват на Хебър, а Лудогорец приема Берое.

Феновете на ЦСКА бяха изпълнили стадион "Българска армия", за да подкрепят своите любимци в така важния мач в битката за титлата. Нервите обаче бяха доста повече, отколкото футболните достойнства. Играта бе често накъсвана, прекъсвана, а Георги Кабаков раздаде цели 14 картона.

В началото на второто полувреме се случи всичко ключово. Първо двубоят бе прекъснат заради пирошоу от страна на "червените" фенове. Малко след като двубоят бе подновен Кабаков отново го прекрати. А причината бе хвърлени предмети към терена, докато Кирил Десподов изпълняваше корнер. След над 15 минути прекъсване Кабаков се появи на терена, както и отбора на Лудогорец. А след подновяването разградчани откриха резултата чрез Игор Тиаго.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Феновете на ЦСКА са изпълнили стадиона си и започнаха с бурната си подкрепа още преди първия съдийски сигнал. Началните минути на срещата бяха доста нервни и за двата състава. Първото по-интересно положение бе пред вратата на Бусато. След отсъден фал близо до корнера зад топката застана Кирил Десподов. След неговото центриране към наказателното поле не се стигна до опасност, като бе отсъден и фал в атака от Георги Кабаков.

Играта в първите 10-ина минути бе доста накъсана, като първият ъглов удар отново бе в сметката на разградчани. След центрирането на Десподов обаче отново не последва голова ситуация. До 25' Георги Кабаков вече бе показал 2 жълти картона - по един за двата отбора , на Кареасо и на Нонато. Като играчът на "червените" малко след това извърши нов фал и бе предупреден.

В 26' се стигна и до първата чиста възможност, която бе в сметката на ЦСКА.Първо Турицов проби и подаде към Назон. Нападателят успя да стреля, но затвори ъгъла си и изстрелът бе неуспешен. Малко след това защитата на Лудогорец допусна огромна грешка, която можеше да е фатална. Морено бе оставен изцяло непокрит и сам в наказателното поле. Той опита да прехвърли Падт, но изненадващо топката мина покрай вратата.

Половин час след началото топката беше върната спорно към Падт. Той успя да изпревари Браян Морено, но беше изритан от футболиста на ЦСКА, който получи жълт картон. В 39' Тобиас Хайнц проби през центъра и стреля, но в тялото на защитник на гостите.

В края на полувремето нервите се увеличиха и от двете страни. В 43' край тъчлинията Фон Витри тръгна да изпълнява бързо тъч. Той се спречка с Тибо Вион, а след това и Саша Илич също се намеси. Кабаков успокои страстите с официално предупреждение на Фон Витри.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И през втората част нямаше много футбол в началото, като в 53' мачът трябваше да бъде спрян за известно време, след като феновете на ЦСКА запалиха димки и факли от трибуните. В 60' бе подновена играта, а 6 минути след това дойде и първият точен удар в мача. Тогава Назон отне топката от Гонславеш в половината на Лудогорец, което позволи на Хайнц да напредне към наказателното поле и стреля, но Падт спаси.

Малко преди това Франко Русо засече с глава центрирането, но Бусато спаси. Правилно беше отсъдена засада, така че дори топката да беше влязла в мрежата на ЦСКА гол нямаше да има.

В 70' Георги Кабаков реши да прекрати временно двубоя и се прибра в тунела. След разговор с двата щаба и хвърлени предмети по посока терена съдията взе това решение. В крайна сметка играта бе подновена от 66'. И именно тогава разградчани откриха резултата след изпълнение на корнер. 

Отново  Десподов отиде да изпълнява и центрира. Защитник на ЦСКА изчисти в нов корнер от другата страна. Капитанът на разградчани центрира страхотно на далечната греда, където Игор Тиаго засече за 0:1. И след попадението имаше сблъсъци между играчи, като Турицов се ядоса на реакцията му към Сектор Г. В крайна сметка, Кабаков разреши случая с по един жълт картон. Малко след това Гарсез можеше да изравни след грешка на защитата на Лудогорец, но Падт спаси. В 77' Десподов проби по десния фланг и нахлу в наказателното поле. Стреля с левия крак, но покрай целта. В 85' Десподов бе изведен отлично, но Бусато бе малко по-бърз и изпревари родния национал, който излизаш очи в очи срещу него. В самия край на срещата "червените" можеха да изравнят при корнер, в който дори и Бусато се бе включил, но и хаосът в наказателното поле не съумя да донесе изравнително попадение.

Стартови състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Амос Юга, Енес Махмутович, Юрген Матей, Иван Турицов, Тибо Вион, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц, Браян Морено, Дюкенс Назон

Лудогорец: Серджио Падт, Гонзало Гордон, Франко Русо, Оливие Вердон, Аслак Фон Витри, Якуб Пиотровски, Клод Гонсалвеш, Густаво Нонато, Спас Делев, Кирил Десподов, Игор Тиаго

Преди мача:

На съоръжението се очаква да се съберат над 15 000 зрители, които са се заканили да направят всичко по силите си, за да приближат 31-кратните шампиони до заветната 32-ра титла.

Домакините продължават да се намират на челната позиция, но в течение на кръговете преднината им пред "орлите" се променяше, а преди днешната среща тя е от 2 точки.

По този начин за "червените" само сценарий с поражение е неблагоприятен вариант, тъй като ще изостават с точка, но при другите варианти преднината им ще остане 2 пункта или ще се увеличи на пет. 

Междувременно първата среща между двата тима през сезона още бива определяна като най-добрата на "червените" под ръководството на Илич, въпреки че домакините тогава надделяха с 2:1. 

На практика ЦСКА спечели последното си домакинство на "зелените", което датира от зимата на 2021 г. - 1:0, с попадение на Матей. На практика обаче "орлите" влизат в по-добра форма - 7 поредни победи във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички