На днешния ден: ЦСКА отнесе най-големия си бой от Лудогорец и (почти) всичко е различно


На днешния ден: ЦСКА отнесе най-големия си бой от Лудогорец и (почти) всичко е различно
Снимка: cska.bg

2299 0

Всички погледи през седмицата и конкретно в неделя са насочени към големия сблъсък на върха в Първа лига между ЦСКА и Лудогорец. "Орлите" гостуват на "Армията" в двубой от 28-мия кръг на Първа лига, а домакините ще се опитат да си го върнат за куп събития от миналото. 

Едно от тях се разигра преди точно година - на 30-и април, 2022 г., когато отново в 28-мия кръг на надпреварата, но този път в среща от плейофите - Лудогорец нанесе най-голямото поражение в историческото съперничество между двата тима. 

Възпитаниците на Анте Шимунджа тогава разбиха експерименталния тогавашен състав на 31-кратните шампиони с 5:0 насред "Хювефарма Арена".

Любопитно е да се отбележи, че тогава раздираните от скандали столичани изоставаха с две попадения след половин час игра, но проблемите се увеличиха в следващите 30 минути, когато разликата набъбна до 5:0 чрез 4-ма различни голмайстори в цялата среща - Янков на два пъти, Тисера, Текпетей и Игор Тиаго. 

Големите промени от историческия провал

Трябва да се отбележи, че голяма част от изпълнителите на "червените" от въпросния състав до голяма степен не са в отбора днес или няма да попаднат в стартовия състав.

В злополучната вечер на вратата започна Димитър Евтимов, който отново получава най-често шанс за Купата на България, в защитния вал от четирима само 1 още е на "Армията" - Кох, докато Мазику и Лам отново се подвизават в чужбина, а младият Росен Божинов премина в ЦСКА 1948.

Нещата стават още по-интересни от центъра на терена, където 4/4 вече не са в клуба, особено като активни играчи - Баи, Нзила, Мухар са аут, а наказаният от международните комисии Йомов е с мистериозна съдба.

В нападение Пардю бе заложил на напусналия със скандал Жорди Кайседо и един от актуалните голмайстори на "червените" - Маурисио Гарсес.

Ето къде може да гледате ЦСКА - Лудогорец НА ЖИВО по ТВ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички