Стоев: Лудогорец има много класа в атака, ЦСКА играе прагматичен футбол


Стоев: Лудогорец има много класа в атака, ЦСКА играе прагматичен футбол
Снимка: БГНЕС

2483 0

Носителят на две титли като старши треньор на Лудогорец - Стойчо Стоев, гостува в предаването "Арена спорт", за да сподели очаквания си около дербито на 28-мия кръг от Първа лига.

Специалистът отчете в каква посока може да се развие сезонът, предвид възможните изходи от срещата, а в допълнение коментира и представянето на ЦСКА и Лудогорец през сезона

Дербито между двата гранда ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg от 20:15 часа!

 Мнението на Стоев

"Мачът тази вечер може и да не реши първенството предвид, че има още седем кръга. От друга страна обаче при една победа за ЦСКА разликата става пет точки, а след това на тях им предстоят два рутинни мача. По този начин те биха влезли в плейофите с аванс от пет точки и в първия двубой отново ще имат предимство да бъдат домакини на "Армията".

Ако Лудогорец пък победи, ще излезе с една точка пред ЦСКА и ако запази този си аванс за плейофите на свой ред ще има домакинско предимство. Така че мачът довечера може да се окаже много важен за титлата, но пък тя може и да се реши в следващите кръгове", започна българският специалист. 

 

"В хода на цялото първенство ЦСКА играе прагматичен футбол и не вярвам да наруши концепцията си тази вечер. Предполагам, че ще бъдат малко по-предпазливи в началните минути, имайки предвид и очакванията за пълен стадион. Лудогорец, лично за мен, е интересно как ще подходят. Дали ще се повлияят от играта на ЦСКА или ще се настанят в тяхната половина? Очертава се да бъде много интересно. 

Всеки един отбор е създаден от индивидуалности. Тези индивидуалности впоследствие изграждат колектива. Лудогорец имат доста класа във фаза атака и разполагат с футболисти, които могат да решат даден мач. При ЦСКА е малко по-специфично. Те нямат толкова класа, но пък използват по най-добрия възможен начин ситуациите, които имат. Добри са и при статични положения. Дали колектива ще надделее или индивидуалната класа обаче е много трудно да се предвиди", добави той.

Ето какво каза и Саша Илич преди ЦСКА - Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички