Ето кой отбор в Първа лига е получил най-много дузпи, ЦСКА и Левски са последни


Ето кой отбор в Първа лига е получил най-много дузпи, ЦСКА и Левски са последни
Снимка: БГНЕС

3151 0

Отборът, който е бил най-облагодетелстван от правото да изпълнява 11-метров наказателен удар в българската Първа лига, е носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив). За това говори изследване, проведено от специализирания сайт за спортна статистика "InStat".

"Смърфовете" са били точни и при 6-те си опита, което им отрежда първото място в тази класация. За сметка на това, срещу тях са отсъдени 11-метрови наказателни удара, от които 3 реализирани. Черно море е единственият друг отбор у нас, който е изпълнил толкова дузпи през сезона, но е реализирал само 3, заради което остава 2-ри. 

Любопитно е, че всички точни удари от бялата точка за "черно-белите" са били дело на капитана Димитър Илиев. Статистиката показва, че неговите изпълнения са непременно на ниско разстояние от земята. Четири са били вдясно от него, а 3 вляво.

Съдийте от Първа лига са отсъдили общо 41 дузпи, като само 8 от тях са били изпуснати. Отборите, които са получили правото да изпълнят най-малко дузпи са 5, като всички те са имали тази привилегия само веднъж. Любопитно е, че част от тях са грандовете ЦСКА и Левски, които правят компания на Ботев (Пловдив), Дунав и Царско село.

В българския елит има само един отбор, който не е принуждавал главния съдия да отсъди нарушение в наказателното му поле. Това е 2-рият във временното класиране - Левски. Междувременно, от "сините" обявиха, че информацията за раздадените заплати в клуба е лъжа. Вижте повече - в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички