"Колко велики са българите": Феновете на ЦСКА получиха признание от тези на Бока Хуниорс


"Колко велики са българите": Феновете на ЦСКА получиха признание от тези на Бока Хуниорс
Снимка: GettyImages Yulian Todorov / LAP.bg

11790 0

Че футболът е много повече от "просто игра", това ни доказа изключително емоционалната седмица в Южна Америка и по-специално финалът на Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Флуминензе.

Ден преди големия двубой над 150 000 аржентински запалянковци пропътуваха дългия път до Рио, за да бъдат до любимия си тим. Това стори и малкият Бенхамин, чиято история трогна света. 

Всичко в името на отбора!

Хлапето, заедно със своя баща, е взело решение да продаде любимия си "PlayStation", както и семейния мотор, за да имат пари да отпътуват за Бразилия. Всичко това с ясната мисъл, че ще останат извън "Маракана", тъй като отпуснатите билети отдавна бяха продадени.

ВИДЕО от интервюто

Реакцията

Чувайки това, фенове от цял свят споделиха разказа на Бенхамин. Сред тях бяха и тези на ЦСКА от фракцията "Legion". Нещо повече - "червените" запалянковци обявиха, че са влезли в контакт с представители на Бока. Тяхната цел - да зарадват малчугана с нова игрална конзола.

Научавайки за това, привържениците на Бока пък от своя страна останаха възхитени. Популярната Фейсбук страница "Boca Es Mi Vida", следвана от близо 1 милион души, сподели за намеренията на "армейските" фенове.

"Страхотен жест! Феновете на ЦСКА София се свързаха с Бока, желаейки да купят нов "PlayStation" за момчето, което продаде своя, за да може да пътува до Рио", пише тя.

В коментарите пък мигновено "заваляха" хиляди одобрителни мнения. "Колко велики са българите. Колко красив е футболът. Какъв мил жест", бяха само част от тях.

А как протече на терена финалът между Бока Хуниорс и Флуминензе? (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички