Марсело остави настрана Реал Мадрид и определи Копа Либертадорес за "най-важната титла"


Марсело остави настрана Реал Мадрид и определи Копа Либертадорес за "най-важната титла"
Снимка: Getty Images

1166 0

Флуминензе победи Бока Хуниорс с 2:1 във финала за Копа Либертадорес на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, Бразилия. Звездата на бразилския тим - Марсело, посочи, че този триумф е най-важният в кариерата му, на фона на всички успехи, които той постигна с Реал Мадрид.

"В Реал Мадрид ще ме разберат. Това е най-важната ми титла на клубно ниво, защото това е отборът, който ме издигна. Печеля много важна титла с любимия си клуб, клубът, който ми даде всички инструменти за моята кариера, със служителите, които ме видяха как израствам. Няма нищо по-възнаграждаващо от това. Безценно е. Имах дълг към Флуминензе", сподели Марсело след финала за "ESPN".

Марсело се завърна във Флуминензе по-рано през февруари след престой в гръцкия гранд Олимпиакос. Той започна като титуляр срещу Бока Хуниорс, но беше заменен в 80-ата минута.

Бразилецът, който се присъедини към академията на Флуминензе през 2002 година, преди да напусне за "Лос Бланкос" през 2007 година, вдигна четири трофея с клуба си от детството. Освен титлата от Копа Либертадорес, той също така спечели два пъти титлата в бразилския шампионат (2005 и 2023) и трофея "Taca Rio" през 2005-а.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кошмарната контузия, която Марсело нанесе по-рано през сезона (ВИДЕО: 18+).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички