Легендарен финал на Копа Либертадорес! Бока пак е капо - резерва прати Флуминензе в друга орбита (ВИДЕО)


Легендарен финал на Копа Либертадорес! Бока пак е капо - резерва прати Флуминензе в друга орбита (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6819 0

Най-значимият трофей в Южна Америка и еквивалент на Шампионска лига - Копа Либертадорес, има чисто нов притежател! За пръв път в над 120-годишната си история бразилският Флуминензе спечели най-ценния триумф на континента, печелейки с 2:1 след продължения над Бока Хуниорс. 

В невероятен мач на "Маракана" голмайсторът в турнира Кано даде аванс на бразилците в 36', но в 72' десният бранител на Бока Адвинкула възстанови равенството и прати мача в продължения. 

В него се случи паметен миг за Флуминензе, който обаче можеше да струва и прескъпо на отбора. В 99' след брилянтно двойно подаване между Джон Кенеди и Кено първият реши да стреля от 20-ина метра и порази вратата на Ромеро с кинжален удар в долния ляв ъгъл. Той не издържа на емоцията и веднага отиде да празнува с феновете на трибуните, което му гарантира втори жълт картон и той беше изгонен от игра. 

За негово огромно щастие в края на първото продължение Фабра получи директен червен картон и също остави своите с човек по-малко, а до края безцелните центрирания на Бока не доведоха до нищо. Флуминензе все пак трябваше да трепери до края, след като символичните гости уцелиха греда, а при няколко от центриранията Фабио изпусна топката. Аржентинският гранд обаче не се добра до гол и "Маракана" избухна в дива радост с последния съдийски сигнал. 

Бока Хуниорс загуби 3-ти пореден финал в турнира, след като през 2012 Коринтиянс успя да подчини аржентинския гранд, а през 2018 година на "Сантяго Бернабеу" Ривър Плейт спечели трофея в изумително издание на "Супер Класико". Така отборът остава без трофей от 2007 година насам. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички