Казус за милиони: ЦСКА ще решава проблем с 9 играчи възможно най-скоро


Казус за милиони: ЦСКА ще решава проблем с 9 играчи възможно най-скоро
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4003 0

Ръководството на ЦСКА е изправено пред сериозен казус в самия разгар на сезона в Първа лига. Шефовете на 31-кратните шампиони нямат много време за размисъл.

Цели 9 от футболистите на "армейците" са с изтичащи договори в края на настоящата кампания, пише "Мач Телеграф". Все още не е ясно кои от тях ще останат в Борисовата градина.

Кои са под въпрос?

Част от "висящите" играчи са твърди титуляри в редиците на Нестор Ел Маестро. Такива са Густаво Бусато - чужденецът с най-много мачове в историята на ЦСКА, един от капитаните Юрген Матей, както и бившият такъв Иван Турицов.

До тях се нареждат също Брадли Де Нойер, Майкъл Естрада, Жираир Шагоян и Мено Кох. За нидерландския централен бранител се вярва, че ще напусне "Армията" след края на сезона. Той не се нрави с изявите си и в последно време влиза само като резерва в последните минути на мачовете.

Опасността пред ЦСКА

Всеки от деветте играчи има право да преговаря с други клубове през новата година, за да напусне като свободен агент лятото. Това ще принуди "червените" да действат бързо, за да избегнат евентуални огромни загуби и необходимостта от сформиране на нов състав.

Общата цена на въпросните състезатели възлиза на около 8 милиона евро. Един от най-скъпите такива в лицето на Майкъл Естрада е под наем в клуба от мексиканския Толука. Според изявите му ще бъде преценено дали да бъде привлечен за постоянно.

Юрген Матей и Брадли Де Нойер лекуват сериозни травми и към момента няма яснота дали изобщо ще се завърнат през сезона. На "Армията" не са решили и дали да ги задържат. Освен Кох, към изхода се насочва и Жираир Шагоян, който далеч не оправда огромните очаквания към себе си.

Междувременно "армейците" се размечтаха за играч на Левски?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички