Обещаха началото на реконструкцията на "Армията" до края на годината


Обещаха началото на реконструкцията на "Армията" до края на годината
Снимка: Lap.bg

3994 0

Бившият ръководител в ЦСКА - Милко Георгиев, бе гост в предаването "Арена спорт". Той коментира пред БНТ протестите на "червената" общност, които стартираха в петък около пречките за реконструкцията на "Армията".

Георгиев отново бе категоричен, че организираните фенове са готови да продължат с негодуванието си, докато действията им дадат нужния резултат. Той е сигурен, че до края на годината ще започне реновацията на "Армията".

Коментарът на Георгиев

"Феновете на ЦСКА не желаем недоволството, което изразихме да бъде политизирано. Нямаме вина, че протестът ни съвпадна с местните избори. От 2004 г. ни лъжеха и обещаваха за стадион. След като се появиха настоящите акционери се намери начин, съвместно с държавата. В един момент се появи някакъв човек, който реши да спре този процес. Ако този човек има амбицията и куража да се противопостави на цялата "червена" общност, бих го посъветвал да не го прави, защото идея си няма с какво недоволство ще се сблъска.

Ако е решил до край да саботира процеса, ние ще покажем какво следва, защото няма да спрем дотук. За нас това не е просто борба за надмощие. Това за нас е кауза, а човек с кауза битки не губи. Ние няма да загубим тази битка. Очакваме реакция от държавата, защото тя е пълноправен участник в този процес - 50:50. Този стадион ще бъде и собственост на държавата. В противен случай предвиждаме по-мащабни протести, които няма да бъдат само в София. 

Стадионът на ЦСКА е върху насипи, които ще запазим. Строителният процес ще включва нещо, което не е правено. Убеден съм, че до края на годината ще открием строителна площадка и ще започнем съществена дейност по реконструкцията. Ако не видим реакция от държавата, няма да спрем и сме готови на по-мащабни действия. Този проект увеличава парковото пространство. Ще увеличим площта, за да могат хората да го ползват по предназначение", обясни Георгиев в национален ефир. 

Следете всичко около протестите за "Армията" със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички