Георги Василев: ЦСКА е с няколко класи над Левски и го доказа


Георги Василев: ЦСКА е с няколко класи над Левски и го доказа

2901 0

Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира пред "Тема Спорт" успеха на "червените" в дербито между "сини" и "червени". Според Гочето ЦСКА са с няколко класи над вечния си съперник и са спечелили с лекота, защото е нямало изравнени сили. Специалистът заяви, че през втората част срещата вече се е доигравала.

"ЦСКА имаше изразен стил и идея как да победи. Действа предимно по фланговете и не сбърка. Постоянно разсичаше зашитата на Левски. Докато Кайседо бе на терена, всеки пробив вещаеше опасност. След влизането на Чарлс действията се промениха, защото той нямаше такова присъствие.

Пенев спечели срещата с един ход - дублирането на левия фланг, където бяха Кери и Енрике. Някои ще кажат, че това е било рисковано. Но щеше да е така, ако срещу теб има съперник, който може да те притесни. А ЦСКА нямаше", заяви Гочето.

Василев похвали представянето на Георги Йомов и Енрике Рафаел при Любослав Пенев и допълни, че "армейците" са могли да разгормят съперника и трябва да съжаляват за пропуснатите възможности, а през втората част е имало отпускане. Генерала не пропусна да задълбочи и в представянето на Левски.

"Лошото за Левски е, че там дори не са изненадани, че губят този двубой. От доста дълго време не са били толкова беззъби. В началото се създаде впечатление за равновесие заради гредата след прекия свободен удар, но то бързо изчезна. След продажбата на Найджъл Робърта, "сините" не могат да вкарат гол, това е несериозно. На "Герена" трябва да се молят първенството да свърши възможно най-скоро.

Явно е, че зимната селекция е била просто за запълване на бройката, а не за привличане на качество. Защото иначе не бихме могли да си представим какво прави в състава Файсал Рерас, който бе най-слаб. Отчаянието в "синия" лагер явно е пълно, защото цяла пролет Илия Димитров не е играл, а го пускат да обръща дерби!?", завърши Георги Василев.

Повече за Вечното дерби прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички