Левски в дербито: Безличен, бездушен, безперспективен


Левски в дербито: Безличен, бездушен, безперспективен
Снимка: LAP.BG

3262 0

В деня, в който феновете се завърнаха на стадиона, Левски разочарова сериозно своите привърженици, след като не оказа почти никаква съпротива в дербито срещу ЦСКА и загуби с 0:2 в последния си значим двубой до края на сезона. "Сините" бяха слаби, в по-голяма част от срещата безидейни и ясно се очертаха няколко нюанса, довели до безличното представяне в столичното дерби. 

Грешна тактика

Дали Живко Миланов имаше конкретна причина да излезе в схема с 4-ма в защита, или не, може би ще остане загадка, след като схемата с 3-ма централни защитници се превърна в най-успешна за Левски през 2021 година. Нещо повече - именно такава подредба в дефанса по всяка вероятност щеше да помогне срещу отличните флангове на ЦСКА - зоната, в която "червените" тотално доминираха своя опонент, особено през първото полувреме. 

След почивката ЦСКА може и да намали темпото, но решението Левски да се върне към 3-4-3 също допринесе за по-изравнените сили през вторите 45 минути. Можем само да гадаем дали "сините" нямаше да изглеждат по-добре на стадион "Васил Левски", ако бяха стартирали така от първата минута. 

Какво правеше Рерас на терена?

Безспорно най-слабият играч на терена за Левски беше мароканецът Файсал Рерас - поредният чужденец, взет в Левски по необясними причини с оглед финансовото състояние на отбора. Той е с основен "принос" за първия гол на ЦСКА, който беше вкаран от най-ниския играч на терена, а през цялото време, което прекара в игра, беше смачкан по фланга от футболистите на ЦСКА. Влизането на Галчев, както и връщането на Даске в отбрана, определено вдигна нивото на "сините" през втората част, но Рерас безспорно направи достатъчно през първото, за да няма връщане за Левски в мача. 

Тома Даске и Мартин Райнов също не заслужават никак високи оценки, като това важи особено за първия. През първите 45 минути двамата изобщо не се забелязваха по терена, а Варела - най-креативният играч на ЦСКА в мача, правеше каквото си поиска в средата на терена. Двамата нито помагаха на бековете, когато ЦСКА имаше числено предимство (особено при първия гол), нито успяваха да успокоят темпото и да изградят смислени атаки в "синьо". 

Логичният въпрос след 90-те минути на терена е нужни ли са всички тези чужденци на Левски, за да "оцелее" в Първа лига? Отборът си осигури оставането в елита на футбола, а най-слабите играчи в състава на столичани не са нито юношите, нито българите. Михайлович беше 90-минутен статист в мача, а заедно с Даске и Рерас не заслужава положителна оценка. 

Сам воинът НЕ е воин 

Андриан Краев беше единственият лъч надежда в играта на Левски в днешния ден. Нещо повече - изглеждаше като играчът, който единствен съзнава колко важно е това дерби за изстрадалите фенове на "сините", които за пръв път през тази година можеха да са на стадиона. През цялото време, което беше на терена, той бе единствената заплаха за ЦСКА. Можеше дори да си изпроси и дузпа през второто полувреме, но вместо да пада след нарушение срещу него, се опита да изиграе ситуацията до край и да отбележи. 

За съжаление на феновете на Левски, сам воинът не е воин, защото футболът е колективна игра. И с изключение на няколко епизодични прояви от играчи като Петков и резервата Патрик Галчев, никой в "синьо" няма да бъде запомнен с каквото и да било. 

А сега накъде? 

За Левски сезонът приключи с отпадането за Купата на България. Единствената положителна новина от мача с ЦСКА е, че чужденците на терена бяха "едва" 5, след като дори през този ужасяващ финансов сезон за Левски имаше мачове с по 1-2 българи в състава. Левски има теоретичен шанс да играе бараж за място в Лига на конференциите през идния сезон, но това не трябва да е приоритет за столичния клуб. Славиша Стоянович и Живко Миланов трябва да заложат на младите момчета в отбора, да изпробват най-добрите юноши от младежкия състав и да започнат да градят гръбнака на тима за следващия сезон, който се очертава и по-тежък с оглед на липсата на каквито и да е приходи в клубната каса. 

От днес нататък в Левски трябва да мислят само за бъдещето и за следващия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички