Държавата потвърди милионите от ЦСКА, НО: Напомни срока за пълната вноска


Държавата потвърди милионите от ЦСКА, НО: Напомни срока за пълната вноска
Снимка: Cska.bg

2507 0

След като по-рано днес (16 февруари) се появи информация, че от ЦСКА са внесли апортна вноска, а дружеството за стадион "Българска армия" е почти факт, от Министерството на младежта и спорта излязоха с обяснения по темата.

ММС потвърди добрата новина за ЦСКА: Посочи какъв % принадлежи на държавата

От тях стана ясно, че на 15 февруари в Агенцията по вписванията е било подадено заявление за вписване на съвместно дружестно "Спортни имоти Българска армия" АД.

Правят се уточненията, че държавата, чрез държавното дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД, е акционер с 50% дялово участие (28 498 000 лева) от всички акции от капитала на новото дружество и се потвърждава информацията, че "съучредителят "Арена ЦСКА" ЕООД е внесъл при учредяване на новото дружество 25% от стойността на записаните от него акции (или 7 124 500 лв.)".

В края на съобщението се напомня, че "пълният размер на записаните акции следва да се внесе в срок до 23 месеца от учредяването"!

Ето какво обясниха от ММС:

"Във връзка с постъпили журналистически въпроси, касаещи стадион "Българска армия", пресцентърът на Министерството на младежта и спорта съобщава:

"В Агенцията по вписванията беше подадено заявление на 15 февруари 2023 г. за вписване на съвместното дружество "Спортни имоти Българска армия" АД.

Държавата чрез държавното дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД е акционер с 50 процента дялово участие (28 498 000 лева) от всички акции от капитала на новото дружество. Съучредителят "Арена ЦСКА" ЕООД е внесъл при учредяване на новото дружество 25% от стойността на записаните от него акции (или 7 124 500 лв.). Пълният размер на записаните акции следва да се внесе в срок до 23 месеца от учредяването".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В ЦСКА вече са решили бъдещето на двама футболисти, които са с несигурен статут на "Армията"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички