ЦСКА внесе апортна вноска, дружеството за стадиона е почти факт


ЦСКА внесе апортна вноска, дружеството за стадиона е почти факт
Снимка: CSKA.BG

7069 0

Добри новини от ЦСКА застигнаха феновете в днешния ден. Те са свързани със стадион "Българска армия". Новото дружество между клуба и държавата - "Спортни имоти Българска армия", ще бъде завършено най-късно в началото на идната седмица.

Искането за вписването му в Търговския регистър е направено тези дни, като за целта от ръководството на "червените" са внесли апортна вноска в размер на 7 124 500 лева. Това показват документи, които се споделят от видни фенове на тима в социалните мрежи.

Какво значи апортна вноска?

Терминът "апортна вноска" е познат още и като "непарична вноска". Както става ясно от името - това е непарична вноска в капитала на търговско дружество. При новоучредено дружество паричните или непарични вноски на учредителите съставляват капитала на дружеството. Съдружниците/акционерите сами могат да изберат между непарична или парична вноска, съотношението между двете няма значение.

Сумата е 25% от средствата, които трябва да бъдат дадени от клуба, а държавата влиза с имота. Дружеството е с капитал 56 996 000 лева, а всяка акция е с номинал от един лев. Двете страни държат по 50%.

Никола Дърпатов - виден фен на "червените", побърза да обяви добрите новини и "избухна", че ЦСКА вече е собственик на стадиона си.

Както е известно, чрез "Спортни имоти Българска армия" ръководството на ЦСКА ще строи нов стадион на мястото на сегашния. А ето кога започва строежът на новия стадион на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички