Защо ЦСКА не е бил шампион? Велизар Димитров с болезнен отговор: Няма как да прецакаш системата


Защо ЦСКА не е бил шампион? Велизар Димитров с болезнен отговор: Няма как да прецакаш системата
Снимка: Cska.bg

5790 0

Един от любимците на феновете на ЦСКА Велизар Димитров даде обширно интерво за TV1. Една от любопитните теми, които обсъди, даде отговор на въпроса защо "червените" не са ставали шампион на България скоро.

Той посочи, че няма как без максимални инвестиции да се очакват максимални резултати. Димитров вярва, че с многото трансфери на "армейците" се печелят пари, но не се гради отбор с дългосрочни идеи.

"Трябва да бъдем честни и да признаем, че това, което се случва в Лудогорец, е правилното. Така се прави. Защото за 10-11 години Лудогорец вече е разпознаваем в цяла Европа. Не може без да инвестираш максимално, да очакваш максимални резултати. Няма как да "прецакаш" системата.

Или инвестираш да станеш шампион, или инвестираш, за да печелиш от продажба на играчи. И ЦСКА, благодарение и на марката си, успява да трансферира доста играчи след година-две в клуба. Но те в голямата си част са чужденци. Да, така се печелят пари, но не се гради отбор с дългосрочни идеи" - заяви Димитров.

Той отбеляза и че през този зимен трансферен прозорец се е процедирало добре. Както е известно, никой основен футболист не напусна "Българска армия", а същевременно бе привлечен само един нов - нещо, което се виждаше рядко в отбора през последните години.

"Няма нужда да взимаш футболисти на килограм, ако не си убеден, че ще ти свършат работа. И Тобиас Хайнц е напълно достатъчен. Футболист с много добри качества. Ако се върнем на случилото се в Стара Загора - той обърна мача. Това е човек, който може да решава двубоите. Текучеството с много нови играчи всяка зима и лято разводнява съблекалнята, футболистите не могат да се напаснат.

По наше време ние играехме по 3-4 години заедно и бяхме като семейство. Всеки знаеше какво ще направи другият в различните ситуации. В момента ЦСКА има добри футболисти, но има и звена, от които не съм доволен" - заяви още Димитров пред TV1. Освен това Велизар Димитров обобщи кризата в Левски с мъдри думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички