Димитър Пенев за изпуснатата от ЦСКА титла: Някои не бяха готови, объркахме схемата


Димитър Пенев за изпуснатата от ЦСКА титла: Някои не бяха готови, объркахме схемата
Снимка: Пресцентър на АБВ

2655 0

Най-добрият треньор на България за ХХ-и век и една от най-големите легенди в историята на ЦСКА - Димитър Пенев, сподели мнение относно актуалните въпроси на стадион "Българска армия".

"Стратега от Мировяне" коментира на какво отдава загубената от "армейците" титла в изключително емоционалния сезон в Първа лига. Той упрекна родните клубове и за липсата на достатъчно български кадри в редиците им.

"Объркахме схемата"

"Нямам нищо против чужденците, но доста отворихме вратите. А дружества, които през годините създаваха готови юноши за първите отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив Сф, вече не го правят. Нещо през годините объркахме схемата", започна Пената в подкаста "Фенкаст".

"Клубовете много лесно се доверяват на мениджърите, които им водят чужденци. И идват нападатели, които не правят голове, и защитници, които се включват в атака и не си защитават вратата. Не се меся на треньори и ръководители, просто казвам какво виждам като страничен наблюдател", добави той.

"Не бяхме готови"!

Легендарният бивш централен бранител не избра да критикува спорните съдийски отсъждания или намеси от трети страни в ущърб на отбора. Той съзря причината за изпуснатия трофей у футболистите на 31-кратния шампион.

"Имахме шанса, но все още някои от футболистите не могат да разберат и може би да отговорят на изискванията, на голямата история на този клуб. Вложиха се момчетата, но не бяха напълно готови да изкарат първенството. И затова накрая останахме втори.

Знам какво му е на Саша Илич, тъй като и аз в началото на треньорската ми кариера съм работил в други страни (б.р. – между 1983 и 1985 г. в Кувейт). Мисля, че той се справи добре тази година, но му липсваше малко футболен материал. Ако го имаше, можеше да се представи и още по-добре", завърши Димитър Пенев.

Междувременно "червените" обявиха запазването на един и привличането на втори футболист.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички