Димитър Пенев разказа за битките с Георги Аспарухов на терена и за питиетата под прикритие


Димитър Пенев разказа за битките с Георги Аспарухов на терена и за питиетата под прикритие
Снимка: БГНЕС

3953 0

Величието на ЦСКА  Димитър Пенев си спомни за легендата на Левски Георги Аспарухов. Пената каза как ще запомни великия Гунди, който щеше да навърши 80 години днес.

Треньор №1 на България за 20-век сподели пред bTV, че ще запомни Аспарухов с С равностойните битки на терена, мачовете заедно с екипа на България и… питиетата под прикритие.

СПОМЕНИТЕ НА ПЕНАТА ЗА ГУНДИ

 „Заедно сме участвали в националния отбор, заедно сме спорили със своите клубове. Много срещи сме имали и със Сашо Костов, и с Георги Аспарухов, с който винаги, още от годините ми в Локомотив (София) – 61-62-63, се хранихме. Ходили сме пеша го ЦУМ, до Балкан, крили сме се, за да изпием една чаша вино или нещо от другите питиета. Всички това е под прикритие. Гунди пиеше също добре по една-две бири. Повече не, че не искаше, а просто това му доставяше удоволствие. Другите пиеха вино с разредител.“, разказа Пената пред телевизията.

Двубоите ни с Гунди са били много искрени и футболни, винаги чисти. Има доста снимки, където над половин метър съм скачал над него за висока топка. Всичко е нагласа предварителна, за да излезеш преди него да скочиш. Единоборствата ни винаги са били равностойни. Има победител, само когато той ни е вкарвал голове, но нямам спомен с глава, когато имаме единоборство, той да е бележил. Доказателства много.“, продължи със спомените си той.

За националния отбор не можем да коментираме аз ли съм играл по-добре от Гунди, от Котков, от Якимов, Дерменджиев, Попов. Важното тогава беше да има взаимоотношения изпълнителните, а не делба на клубове, защото, когато си в националния отбор, ти защитаваш целия народ, под името България“, каза още Пенев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стефан Аладжов: Гунди беше велик футболист и изключителен човек! Той изкарваше премиите на всички

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички