Дербито ЦСКА - Левски с фенове по трибуните?


Дербито ЦСКА - Левски с фенове по трибуните?
Снимка: Официален сайт на Левски

1797 0

Голямото дерби между столичните ЦСКА и Левски, което ще се състои в плейофната фаза на Първа лига, може да бъде изиграно през фенове по трибуните, съобщава "Меридиан мач". Припомняме, че в момента са забранени привърженици на мачовете като част от мерките срещу коронавируса.

Вариантите са двубоят да бъде изигран на клубен стадион или на националния стадион "Васил Левски" пред малобройна публика. Първият такъв е по-възможен, докато вторият зависи от развитието на пандемията от коронавирус. Както е известно, от години насам рисковите дербита между столични грандове се играят на националния стадион "Васил Левски".

Ако дербито се играе без публика обаче, то възможността за ексцесии по трибуните отпада и дербито може да се състои на клубния стадион, с което да бъде и спестена таксата за наем на националния. Освен всичко друго, на него има и ремонт, който все още продължава, и не е сигурно дали ще бъде довършен.

Възможно е плейофът да започне именно с такъв сблъсък. За тази цел единият отбор трябва да е на 3-ото място, а другият - на 4-ото (като по-предно класираният е домакин в първата среща). За момента Левски, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА са с равен брой точки и са класиране по реда на изброяване.

Вариант по време на дербито да бъдат допуснати 30% фенове също е бил коментиран. Той обаче зависи от Националния оперативен щаб. Целта е поне най-крайните привърженици на двата клуба да бъдат на стадиона, за да не се стига до безредици из улиците на София. Последната дума по този въпрос обаче ще има не само Щабът, но и столична полиция и Общината.

Междувременно, появи се нов казус - акциите на Левски могат да струват на Наско Сираков 5 стотинки или... над 1 млн. лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички