ЦСКА и Лудогорец са заплашени от служебни загуби в Лига Европа


ЦСКА и Лудогорец са заплашени от служебни загуби в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

17487 0

Българските участници в груповата фаза на Лига Европа - ЦСКА и Лудогорец, са заплашени от служебни загуби в турнира, съобщава "24 часа".

Ако националната или местна власт на тима домакин наложи ограничения за пристигащите от държавата на отбора гост от клуба, който приема двубой, са длъжни да се погрижат той да се състои. Това трябва да се случи на място, което е одобрено и от двата противника. Разноските по организацията на мача се поемат от отбора домакин. Алтернативните стадиони трябва да са на други участници в груповата фаза. Затова от УЕФА са уведомили всички 80 клуба, че съоръженията им трябва да са на разположение в случай на нужда от алтернативно място за срещата.

Ако домакините не съумеят да предложат такъв стадион и нова и/или нова дата отборът гост ще запише служебна победа с 3:0. При условие че от страната на тима, който трябва да пътува за мач от турнирите, имат ограничения след завръщането от въпросната дестинация, клубът домакин отново носи отговорността за намиране на алтернативно място и дата. Разликата е, че двата клуба ще си поделят разноските по организацията.

Освен това гостите трябва да компенсират домакините с 10% от сумата, която получиха за влизане в групите. За ЦСКА и Лудогорец тя е 2,92 млн. евро. Категорично правило на УЕФА е, че отбор, който откаже провеждането на мач, ще загуби служебно 0:3. При заразени има долна граница от 13 футболисти, сред които минимум един вратар за провеждане на срещата. При нужда може да бъдат картотекирани нови играчи. Ако и това не помогне - 0:3. 

Междувременно и двата отбора се готвят за първите си мачове от Лига Европа: 

Супер оферта от Winbet за ЦСКА - Клуж

Ето къде да гледаме мача ЦСКА - Клуж

Ето къде да гледаме мача Лудогорец - Антверп

Капитанът на ЦСКА за завръщането в групите на Лига Европа 

Каква тактика ще приложи Стамен Белчев срещу Клуж

Кои съдии ще свирят първите мачове на двата родни тима

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички