Словашки треньор: Павел Върба винаги е искал да поеме националния ни отбор


Словашки треньор: Павел Върба винаги е искал да поеме националния ни отбор
Снимка: БГНЕС

1577 0

Бившият селекционер на Словакия Ян Кочиан заяви, че смята треньора на Лудогорец Павел Върба за най-подходящ да води националния отбор на страната. Както е известно, наскоро се появи информация, че чехът е първи вариант на Словашката футболна федерация. Според Козиак самият Върба им голямо желание да заеме поста.

"Според мен Павел Върба би бил идеален кандидат за треньор на Словакия. Работих с него и го познавам. И той познава словашкия футбол и никога не е криел факта, че иска да поеме словашкия национален отбор. Напротив. Говорихме много пъти за това и по времето, когато изграждахме заедно словашкия национален отбор, той виждаше своя потенциал повече в нашия отбор. Той е близо до нашия футбол", коментира треньорът пред sport.sk.

"Друго негово предимство е, че след като е работил за словашкия национален отбор, той вече ръководи и отбора на Чехия, там вече като старши треньор. Той знае, че в националния отбор работата е различна спрямо тази в клубен отбор. Тук работата не е ежедневна", обясни Козиак.

"Сега той работи в Лудогорец. Ако реши да приеме ново предизвикателство, това ще зависи от съгласието на всички страни. Не искам да спекулирам. Отговорих само на въпроса кого бих могъл хипотетично да си представя на този пост, но в същото време трябва да призная, че пристигането му тук е трудно за реализиране. Той вече си изгради позиция в Разград, направи име и не мисля, че просто би напуснал", завърши словакът. А ето къде можем да гледаме мачовете на Лудогорец в Лига Европа. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички