Стамен Белчев разкри как иска да изглежда ЦСКА и кои са силните страни на Клуж


Стамен Белчев разкри как иска да изглежда ЦСКА и кои са силните страни на Клуж
Снимка: БГНЕС

1697 0

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев бе награден за треньор на месец септември и говори за мача на своя тим в четвъртък (22 октомври) - първи от груповата фаза на Лига Европа през този сезон, срещу румънския шампион ЧФР Клуж.

"Надявам се ЦСКА да изглежда по начина, по който изглеждахме срещу БАТЕ и Базел. Дисциплинирани, компактни, да използваме нашите силни страни и да се възползваме от слабите страни на противника. Трябва да изглеждаме по различен начин от мача с Берое. Всеки трябва да знае какви точно са задълженията му и да ги изпълнява максимално добре" - започна той.

Белчев призна, че състоянието на Пламен Гълъбов се подобрява, но все още няма да е готов за игра. Титулярният десен краен защитник Иван Турицов пък тренира наравно със своите съотборници, но въпреки това наставникът не е уверен, че Турицов ще издържи 90 минути. Юнус Санкаре е готов за игра.

"Клуж е от солидните отбори. В последните години често играе в групите на европейските турнири. Силните им страни са скоростта в предни позиции, много добри изпълнители на статични положения. Ако им оставим пространства, ще имаме проблеми. Мисля, че отборът е подготвен. Виждате след мачовете, които изиграхме в Лига Европа, отборът не отпада физически в следващите двубои, напротив. В някои от мачовете и голове вкарахме в последните минути. Имаме достатъчно футболисти. Не се отказваме да се борим и на трите фронта. Групата е много тежка. Мисля, че фаворит е Рома. Клуж и Йънг Бойс са солидни и равностойни тимове. Имаме си нашите шансове. Ще се опитаме да покажем добро лице и ако има възможност да излезем от групите. Като цяло мисля, че знам какъв ще им бъде съставът. В средата може би ще имат ротация. Днес запознахме футболистите с една част от играта им, утре ще им покажем още. Няма нищо притеснително. Ние трябва да обърнем повече внимание какво искаме ние да направим. С нашата игра да направим така, че противникът да се съобразява с нас" - допълни още Белчев.

Наставникът на ЦСКА призна още, че резултатите на "армейците" в българската Първа лига го притеснява, но не го отдава на подценяване, а не пропуски пред противниковата врата, както и на "проспиване на някои ситуации в защита".

А Клуж привлече нов играч непосредствено преди мача с ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички