ЦСКА е пред изравняване на рекорд, но постижението ще бъде по-значимо


ЦСКА е пред изравняване на рекорд, но постижението ще бъде по-значимо
Снимка: Lap.bg

1369 0

ЦСКА е напът да изравни клубен рекорд при победа в предстоящото гостуване на Черно море. Двубоят е в събота от 15 часа на стадион „Тича“ във Варна. Това ще е последният шампионатен мач за тази година.

При евентуален успех в морската ни столица армейците ще регистрират 14-ата си победа от началото на сезона. Именно това е рекордът на „червените“ в историята през есенните дялове на шампионатите, пише „Мач Телеграф“.

Подобно нещо се случи в последните няколко сезона, като причината е и в това, че в някои от тях се играеха по 20 срещи преди зимната пауза.

ЦСКА приключи с 14 победи есенния дял на сезоните 2017/18 и 2018/19. И в двата случая срещите бяха по 20. Тогава обаче ЦСКА завършваше на второто място в края на кампаниите. двете първенства есенните мачове бяха точно по 20. Тези есенни победи обаче стигнаха едва за второто място в крайното класиране.

Ако сега се стигне до 14-ата, тимът на Саша Илич не само ще изравни рекорда, но може да се каже и че ще подобри двете постижения от сезоните 2017/18 и 2018/19. Така ще се увеличи процентът на спечелените мачове, защото те са 18.

В същото време треньорът Саша Илич говори преди сблъсъка с Черно море, като разкри съществен момент от представянията на отбора навън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички