"ЦСКА 1948 е на феновете, но не е добре финансово, Гриша Ганчев е патрон на ЦСКА, работихме в Литекс"


"ЦСКА 1948 е на феновете, но не е добре финансово, Гриша Ганчев е патрон на ЦСКА, работихме в Литекс"
Снимка: колаж Actualno.com

18130 0

В Румъния отразиха по любопитен начин наближаващите битки в Лигата на конференциите. Както е добре известно, жребият за втория квалификационен кръг определи местните ФКСБ и Сепси да се изправят съответно срещу ЦСКА 1948 и ЦСКА.

Две местни фигури, една от които е била част от български клуб (Литекс), дадоха интересни интервюта. Бившият национал на страната и Мариус Никулае вярва, че румънските отбори са фаворити в дуелите с българските тимове.

"Бих казал, че стартираме като фаворити и в двата мача. Нашето първенство е над нивото на българското и е нормално да сме фаворити. За съжаление, имаше някои изненади, но се надявам румънските отбори да са се научили от грешите на миналите сезони.

Дано се отнесат към мача много сериозно - ако това е налице, ще успеем да се класираме. Имаме нужда от точки, за да спрем да играем в толкова много квалификационни кръгове преди групите. Сепси може да елиминира ЦСКА" - заяви Никулае.

Особено любопитно мнение изрази пък и Михай Стойца, който е бил старши треньор на Литекс. Той отсече, че ЦСКА 1948 е отборът на феновете, но и че не е добре финансово. Стойца отлично познава Гриша Ганчев и го определи като патрон на ЦСКА.

"В България проблемът е, че клубовете се разделят от страстта. ЦСКА (бел. ред. ЦСКА 1948), с който ще играе ФКСБ, е отборът на феновете, но не е добре финансово. ФКСБ е фаворит. Отборът, срещу който Сепси играе, има за патрон човек, с когото бях в Литекс Ловеч - Гриша Ганчев.

Напълно различно е там, говорим за различно ниво. Влизаме в нов свят. Бих казал, че ФКСБ и Сепси са фаворити" - заяви Михай Стойца. В Румъния са и на мнение, че феновете са спрели да подкрепят ЦСКА, за да създадат ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички