В Румъния са убедени: "Феновете спряха да подкрепят ЦСКА, за да създадат ЦСКА 1948"


В Румъния са убедени: "Феновете спряха да подкрепят ЦСКА, за да създадат ЦСКА 1948"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10216 0

По-малко от 20 дни остават до първите европейски мачове за ЦСКА и ЦСКА 1948 през предстоящия сезон, който ще е първи в Европа за подвизаващия се в Бистрица отбор. 

Общото между столичните отбори са румънските им съперници, които са съответно Сепси за сребърния медалист и ФКСБ за финалиста от финала за Купата на България.

Логично родните тимове са сред водещите теми в северната ни съседка, но там като че ли до последния момент остават с мисълта, че голяма част от феновете на ЦСКА преди фалита през 2016 г. са се отказали от тима на "Армията", за да създадат и подкрепят ЦСКА 1948.

Поне такъв поглед над нещата предлага едно от популярните румънски издания Gazeta Sporturilor в неделя на читателите си.

Впечатленията в Румъния

"ФКСБ ще се изправи срещу ЦСКА 1948 (3-то място в България) във 2-рия предварителен кръг от Лига на конференциите, докато Сепси ще трябва да надвие ЦСКА София (2-ро място в България). Мачовете от кръга са на 27 юли, а реваншите седмица по-късно, на 3 август.

Защо се появи вторият ЦСКА София? В средата на миналото десетилетие ЦСКА София, който преживяваше изключително сложен период и беше заплашен от фалит, беше закупен от собственика на Литекс Ловеч, който всъщност успя да поеме управлението на клуба.

Създаде се сливане между двата клуба, но то продължи под името ЦСКА София. Нещо, срещу което беше яростно оспорвано от голяма част от привържениците - ЦСКА София е един от най-обичаните отбори в България.

Феновете спряха да подкрепят отбора и създадоха изцяло нов клуб, който през лятото на 2016 г. стартира в аматьорска лига (4-та лига в столицата на България)", пишат от Gazeta Sporturilor.

Вижте феновете кой юноша искат да е титуляр в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички