БФС планира софийските дербита да се играят само на "Васил Левски"


БФС планира софийските дербита да се играят само на "Васил Левски"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4572 0

От БФС планират столичните дербита през идния сезон в Първа лига да се играят само на националния стадион "Васил Левски". От централата обаче предлагат и гъвкав вариант – ако двата клуба се разберат помежду си, те могат да играят на своите стадиони.

До тези мерки се е стигнало, заради скандалите през миналия шампионат между ЦСКА 1948 от една страна и Левски, и ЦСКА от друга, пише "Мач телеграф". "Сини" и "червените" настояваха да не гостуват в Бистрица, а на "Васил Левски", за да могат да разчитат на феновете си, като квотата им за стадиона във витошкото село бе само 300 души. От двата клуба обясниха, че провеждането на мачове в Бистрица ще доведе до напрежение.

Двубоите с ЦСКА 1948 само на националния стадион

Очакванията са мачовете на Левски и ЦСКА с ЦСКА 1948 да бъдат на "Васил Левски". Предвид забраната „сини“ и „червени“ да имат свои агитки при гостуванията на столичните стадиони, ще е интересно какъв ще е подходът на двете ръководства за срещите със Славия и Локо София.

Ситуацията със Славия и Локомотив София

Малко вероятно изглежда ЦСКА и Левски да се съгласят със Славия и Локо да преместят мачовете си на клубните стадиони, при положение, че това ще ги лиши от подкрепата на феновете им. Този ход от своя страна ще принуди Венци Стефанов и шефът на "червено-черните" Иван Василев да плащат наем от 15 000 евро  за условното домакинство, както и далеч повече пари за охрана на двубоя.

Славия, Локо София и ЦСКА 1948 най-вероятно ще играят мачовете помежду си на своите стадиони. Трите отбора ще имат право на гостуващи агитки, като със сигурност квотата на стадиона в Бистрица няма да създаде проблем и напрежение за "белите" и "червено-черните" фенове. В първия кръг от новия шампионат Левски псореща ЦСКА 1948, като двубоят е на стадион "Георги Аспарухов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички