Берое може да приеме хиляди от ЦСКА: Посочи пред SportLive при каква бройка става проблем


Берое може да приеме хиляди от ЦСКА: Посочи пред SportLive при каква бройка става проблем
Снимка: Lap.bg

9649 0

Гостуването на "зимния" първенец на България - ЦСКА, в Стара Загора на Берое предизвиква изключително висок интерес сред "червената" общност в страната. 

Запалянковците на "червените" са напът да изкупят билетите за гостуващия сектор на стадион "Берое" близо два дни преди първия съдийски сигнал на двубоя. Той е насрочен за неделя от 14:15 часа и ще бъде първи официален сблъсък за двата тима през пролетната кампания.

Именно поради тази причина потърсихме мнение от страна на домакините. Емил Димов, който отговоря за "връзките с обществеността" на стадион "Берое", отговори на най-любопитните въпроси около предстоящия двубой ексклузивно за SportLive.bg!

Димов е категоричен, че "под Аязмото" са създали нужната организация за дългоочаквания двубой, за да премине всичко под контрол. Той бе категоричен, че по последна информация не се очаква да има привърженици на ЦСКА, които да останат извън стадиона по време на двубоя, въпреки че остават съвсем малко билети според системата.

- Имате ли данни как върви продажбата на билети до този момент?

- Да, имаме – към този момент са продадени над 2000 билета. Това са всички закупени ценни хартийки до този момент. Няма как да разберем колко от тях са за гостите и колко са купени от домакинската публика, тъй като в системата не е посочен сектор за "гости" и всеки си купува, за който сектор желае.

- Отговарят ли схемите в системата на актуалния интерес към двубоя?

- Предполагам, че феновете на ЦСКА купуват билети за блоковете между трети и седми. По това, което видях в медиите, е, че те купуват за тези сектори.

- В "червената" общност има призиви да се купуват билети и за най-близкия блок до гостуващия сектор, ако останалите бъдат продадени. Направена ли е нужната организация, за да се предотвратят евентуални ексцесии между привърженици на двата тима?

- Разбира се, двубоят ще бъде охраняван от органите на реда. На нашия стадион винаги има организация. Нямаме притеснения от тази гледна точка.

- Ако в крайна сметка бъдат разпродадени билетите от горепосочените блокове, има ли опасност фенове на ЦСКА да останат извън стадиона?

- Не мисля, че има такава вероятност. Това са само съответните сектори, а отделно "клетката" е достатъчно голяма и там ще бъдат настанени голяма част от привържениците. Ако дойдат 10 000 фенове на ЦСКА, тогава ще му мислим. Може да приемем поне 4000 запалянковци от гостите.

На мача за Купата през 2016 г. Имаше доста хора. Тогава не е имало проблеми. Ако дойде същата бройка хора – може да ги поемем. Тогава мисля, че бяха повече от 4000 души.

АВТОР: Кристиан Гърев

Вижте единствената дилема пред Саша Илич преди гостуването на Берое!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички